Frigoglass: Ανακοινώθηκε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Frigoglass: Ανακοινώθηκε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία έως τις 28 Μαΐου 2026, ορίστηκε στη Frigoglass, μετά την παραίτηση του μη εκτελεστικού μέλους Γιώργου Διάκαρη από τη θέση του με άμεση ισχύ από τις 12 Ιουλίου 2024 και την αντικατάστασή του με την κα. Γεωργία Σταθοπούλου. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία έως τις 28 Μαΐου 2026, ορίστηκε στη Frigoglass, μετά την παραίτηση του μη εκτελεστικού μέλους Γιώργου Διάκαρη από τη θέση του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, με άμεση ισχύ από τις 12 Ιουλίου 2024 και την αντικατάστασή του με την κα. Γεωργία Σταθοπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (το «Δ.Σ.»), στις 16.7.2024, κατόπιν σχετικής εισήγησης των μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 και 7 του Ν. 4706/2020 και του άρθρου 82 παρ. 1 του Ν. 4548/2018, αποφάσισε να προβεί σε διορισμό αντικαταστάτη στη θέση του παραιτηθέντος μέλους Δ.Σ., και προς τον σκοπό αυτό, η κα. Γεωργία Σταθοπούλου εξελέγη ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Εν όψει των ανωτέρω, το Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και η σύνθεσή του μέχρι το τέλος της θητείας του, ήτοι μέχρι τις 28 Μαΐου 2026 (με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του, χωρίς να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) έτη, όπως ορίζει το άρθρο 6 παρ. 3 του καταστατικού της Εταιρείας) έχει ως εξής:

1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΥΙΔ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Πρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος
2. ZULIKAT WURAOLA ABIOLA του MOSHOOD KASHIMAWO OLAWALE, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος & Ανώτατο Ανεξάρτητο μέλος
3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΥΛΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος
5. ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ , μη εκτελεστικό μέλος

Σημειώνεται ότι η εκλογή του νέου μέλους τελεί υπό την αίρεση της ανακοίνωσής της από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 1 του Ν. 4548/2018. Κατά τα λοιπά ισχύουν στο ακέραιο οι αποφάσεις περί χορήγησης και κωδικοποίησης εξουσιών, αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων υπογραφής, όπως ελήφθησαν δυνάμει της από 29.5.2023 απόφασης του Δ.Σ..

Σημειώνεται ότι η εκλογή του ανωτέρω μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας και η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του καταστατικού της Εταιρείας, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εταιρικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (εκδόσεως ΕΣΕΔ Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και της Πολιτικής Καταλληλότητας της Εταιρείας, καθώς πληρούνται τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας, όπως αυτά εξειδικεύονται στην ισχύουσα νομοθεσία και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας.

Περαιτέρω, με την ως άνω απόφασή του, το Δ.Σ. εξέλεξε την κα. Γεωργία Σταθοπούλου, ως νέο μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γεωργίου Διάκαρη, η οποία, κατόπιν της από 16.07.2024 απόφασή της, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Zulikat Wuraola Abiola – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
2. Γεώργιος Σαμοθράκης - Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
3. Γεωργία Σταθοπούλου - Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, μη εκτελεστικό μέλος

Η εκλογή του ανωτέρω μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας και η συγκρότηση της τελευταίας σε σώμα είναι σύμφωνη με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας καθώς και τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία.

Η θητεία της νέας Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας είναι ίση με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Η δυναμική της ελληνικής αγοράς εργασίας - Σταθερά ανοδική πορεία στην απασχόληση

Μητσοτάκης: Επιδότηση τον Αύγουστο στους λογαριασμούς ρεύματος

Ρεύμα: Η φόρμουλα για την επιδότηση των λογαριασμών τον Αύγουστο – «Παράθυρο» για επέκταση εάν χρειαστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider