ELIVI Hotels: Τουριστικές επενδύσεις που μετατρέπουν τη Σκιάθο σε διεθνή hot προορισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ELIVI Hotels: Τουριστικές επενδύσεις που μετατρέπουν τη Σκιάθο σε διεθνή hot προορισμό
Μετά την αναβίωση του ιστορικού Ξενία και τη δημιουργία Παραθεριστικού Τουριστικού Χωριού στον όρμο των Κουκουναριών, η ELIVI Hotels δρομολογεί νέα βιώσιμη επένδυση στο νησί.

Σε διεθνή προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν την πολυτέλεια και την απλότητα της φύσης αναδεικνύει η ELIVI Hotels το νησί της Σκιάθου. Μετά την αναβίωση του ιστορικού Ξενία και τη δημιουργία Παραθεριστικού Τουριστικού Χωριού στον όρμο των Κουκουναριών, με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης, η ELIVI Hotels δρομολογεί νέα βιώσιμη επένδυση στη Σκιάθο, με σημαντική συνεισφορά στον τουρισμό, την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία.

ELIVI Skiathos

Το εμβληματικό ELIVI Skiathos αποτελείται από το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην ΞΕΝΙΑ που αποτελεί μνημείο νεωτέρων χρόνων, δυναμικότητας 32 δωματίων, ενώ στην επέκταση του Δημοσίου Ακινήτου κατασκευάστηκαν 68 νέα πολυτελή bungalows με ήπια δόμηση και βιοκλιματικά ενεργειακής απόδοσης Α+, δημιουργώντας το πρώτο Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό στην Ελλάδα, στον όρμο των Κουκουναριών.

Η μέση τιμή δωματίου ημερησίως (ADR) ανήλθε για το 2023 σε 527,23€, κατά πολύ υψηλότερη από τον Μ.Ο. των καταλυμάτων του νησιού ενώ η πληρότητα αγγίζει ετησίως το 75,8% με ανοδική. Η επένδυση περιλαμβάνει 161 κλειδιά προς το παρόν.

Απευθύνεται σε ένα target group υψηλών εισοδημάτων, που πλέον συγκαταλέγει την Σκιάθο, στις κορυφαίες επιλογές του και συνδυάζει εξορμήσεις στην Θεσσαλία και στις Σποράδες. Να σημειωθεί ότι είναι Βed&Breakfast, οπότε οι επισκέπτες κινούνται και συνεισφέρουν στην ευρύτερη τουριστική αγορά του νησιού.

Η αξιοποίηση και λειτουργία του δημοσίου ακινήτου του πρώην ΞΕΝΙΑ Σκιάθου, ουσιαστικά αποτελεί πετυχημένο μοντέλο συνέργειας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη, καθώς:

-Αναλάβαμε την ευθύνη εκπόνησης των μελετών και μάλιστα για μνημείο χαρακτηρισμένο από την Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού

-Αναλάβαμε την λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων σε μια περιοχή Natura όπως είναι οι Κουκουναριές Σκιάθου

-Αναλάβαμε την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας

-Αναλάβαμε την κατασκευή και χρηματοδότηση όλου του turnkeyproject, σε εντυπωσιακά σύντομο διάστημα από την έκδοση της οικοδομικής Άδειας και το ξενοδοχείο μας υποδέχθηκε τους πρώτους πελάτες του στις 15.6.2018

-Συνεργαζόμαστε με χρηματοοικονομικούς συμβούλους, νομικούς συμβούλους, τεχνικούς συμβούλους και μελετητικά γραφεία με αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα

-Λειτουργούμε μέσω της ELIVI Hotels SA το Ξενοδοχείο συνεχώς από το 2018

Η Σκιάθος αποτελεί έναν μη εδραιωμένο προορισμό πολυτελείας το οποίο αλλάζει με την επένδυση του ELIVI σταθερά, καθώς καλύπτει την έλλειψη καταλύματος πολυτελείας του νησιού, και κατάφερε μόλις σε διάστημα 6 ετών:

- Σε τοπικό επίπεδο, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την ανάπτυξη και λειτουργία της.

-Σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί ένα πρότυπο έργο πετυχημένου συνδυασμού ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη.

- Σε διεθνές επίπεδο, αναδεικνύει τον προορισμό της Σκιάθου ως έναν προορισμό για αξιομνημόνευτες, αυθεντικές και πολυτελείς διακοπές.

-Προσελκύει επισκέπτες υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου με σταθερά ανοδική τάση καθώς η μέση τιμή δωματίου (ADR) ξεπερνάει τα 490€, κατά πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο των καταλυμάτων του νησιού αλλά και του μέσου όρου των ResortHotels 5* στην χώρα ενώ η πληρότητα ξεπερνάει ετησίως το 76% με ανοδική τάση

-Εγκαταστάσεις ξενοδοχείου πολυτελείας, πιστοποιημένης ενεργειακής απόδοσης Α+ και πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικών διαδικασιών, απόδειξη του στόχου μας για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

-Άνω από 200 σταθερές νέες μόνιμες θέσεις εργασίας

-300 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή

Νέα επένδυση στην Σκιάθο από την ELIVI

Με την απόφαση 66/05.08.2021 της ΔΕΣΕ εντάχθηκε το επενδυτικό σχέδιο «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗN ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ - ΝΗΣΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» της ELIVI στις διαδικασίες των «Στρατηγικών Επενδύσεων» του Ν. 4608/2019.

Πρόκειται για Στρατηγική Επένδυση 5 αστέρων που αναπτύσσεται σε έκταση 129.604 m2 σε όμορη περιοχή με το δημόσιο ακίνητο του πρώην ΞΕΝΙΑ Σκιάθου. Η έκταση προς βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ELIVI στην Σκιάθο φτάνει τα 200 στρέμματα στον όρμο των Κουκουναριών και περιλαμβάνει τις παραλίες Κουκουναριές (μέρος αυτής), Αμπελάκια, Μικρή Μπανάνα και Μεγάλη Μπανάνα στη Σκιάθο.

Με το ΦΕΚ 7747/31.12.2023 εγκρίθηκε η χορήγηση των κινήτρων για την υλοποίησή της και παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση των περιβαλλοντικών του όρων και την τελική αδειοδότησή του.

Η ELIVI θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλευτεί ένα νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Σκιάθο, συνολικής δυναμικότητας 267 δωματίων. Κάθε επένδυση τέτοιου μεγέθους συνοδεύεται από ένα μεγάλο εύρος σημαντικών ωφελειών, τόσο στην περιοχή στην οποία πραγματοποιείται, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Επιγραμματικά νούμερα της επένδυσης:

- €52 εκατ. ο συνολικός Π/Υ της επένδυσης

- 11.100 ΕΜΕ προβλέπεται η απασχόληση συνολικά σε 20 έτη (320 άτομα 8μηνης και 27 μόνιμης)

- €152 εκατ τα δημόσια έσοδα σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας σε 20 έτη

- €268 εκατ. η προστιθέμενη αξία για την Ελληνική οικονομία μέσα σε 20 έτη

- 50% από ίδια κεφάλαια και 50% από δανεισμό η χρηματοδότηση της επένδυσης

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, η ELIVIHOTELS εγγυάται ότι θα διαθέτει 0,1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (EnvironmentalSocialGovernance, ESG) που θα μπορούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η νέα επένδυση είναι να υπάρχει σταθερό νομοθετικό πλαίσιο που να μην εμποδίζει την εξέλιξη του επιχειρηματικού πλάνου.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 2.9.2022 ψηφίσθηκε το άρθρο 5 του ν.4965/2022 και ισχύουν αναδρομικά νέες ρυθμίσεις επί των πολεοδομικών μελετών ότι περιέρχονται στο οικείο Δήμο κατά πλήρη κυριότητα τα τμήματα των δημοσίων ακινήτων, τα οποία καταλαμβάνονται από τους κοινοχρήστους και κοινωφελείς χώρους σύμφωνα με τις εγκριθείσες ήδη ή τις εγκριθησομένες στο μέλλον πολεοδομικές μελέτες που καταρτίσθησαν ή πρόκειται να καταρτισθούν σε εκτέλεση των θεσπιζομένων με τα Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α ρυθμίσεων.

Εύλογο είναι ότι, οι νέες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε παρεμπόδιση ή αναστολή νέων επενδύσεων, καθώς καταργούνται κεκτημένα περιουσιακά δικαιώματα των επενδυτών και δη άνευ αποζημιώσεως. Επιπλέον, η επιφερόμενη μεταβίβαση της δημόσιας γης στο Δήμο, δημιουργεί πλαίσιο στο χώρο της επένδυσης και ενδεχόμενη παράλυση κάθε μέτρου κατοχύρωσης συνθηκών ασφάλειας και ησυχίας που αποτελούν βασικές συνιστώσες της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της εγκατάστασης.

Εν κατακλείδι, τα Παραθεριστικά – Τουριστικά Χωριά (ΠΤΧ) δεν είναι οικιστικές περιοχές και η θεσμική τους αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη. Τα ΠΤΧ είναι ένας οργανωμένος τουριστικός υποδοχέας με ιδιαίτερες ανάγκες ασφάλειας και αποφυγής οχλήσεων, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα και να επιτελέσει τους σκοπούς δημιουργίας του (παροχή τουριστικού προϊόντος υψηλών προδιαγραφών, αναβάθμιση της Χώρας στον τομέα του τουρισμού, επιμήκυνση του χρόνου της τουριστικής περιόδου κλπ.)

Γαλάζιες Σημαίες και Δασικά Μονοπάτια

Εν τω μεταξύ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ELIVI Skiathos κατέκτησε τρεις Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες Αμπελάκια ELIVI, Μεγάλη Μπανάνα ELIVI και Μικρή Μπανάνα ELIVI, αναγνώριση που υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρίας στη διατήρηση υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων. Μετά τη βράβευση των ακτών που διαχειρίζεται με την “Γαλάζια Σημαία”, το Ξενοδοχείο σχεδιάζει τη δημιουργία δασικών μονοπατιών και ζωνών πυροπροστασίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχέση με το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, η ELIVI HOTELS εγγυάται και δεσμεύεται σε έργα και δράσεις περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, κοινωνικής υπευθυνότητας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG) σε συνεργασία με όσους επιθυμούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ποια είναι η κατασκευαστική ΤΕ.ΝΑ. της οικογένειας Ναθαναηλίδη

Το 1993 ιδρύεται από τον κύριο Ηλία Ναθαναηλίδη, η ΤΕ.ΝΑ. «Τεχνική Ναθαναηλίδη», μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Πτολεμαΐδα. Κατά την διάρκεια των 31 χρόνων από την ίδρυσή της, έχει συνεχή επιχειρηματική δραστηριότητα και υλοποιεί σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα με συνέπεια, καινοτόμες πρακτικές, υψηλή αξιοπιστία και ποιότητα. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης Τάξης.

Η πιστοληπτική ικανότητα (credit rating) για την εταιρεία είναι ΒΒ- ενώ η συνολική αξιολόγηση της εταιρείας είναι 5* (Άριστα).

Το 2013 η ΤΕ.ΝΑ., σε ακολουθία με το στρατηγικό επιχειρηματικό της σχέδιο για ανάπτυξη, πραγματοποίησε το άνοιγμά της στον πολυτελή τουρισμό πλειοδοτώντας για το δημόσιο ακίνητο έκτασης 69.000 m2 του πρώην Ξενία Σκιάθου και το οποίο περιήλθε στην κατοχή της μέσω της θυγατρικής της «ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε.» για 99 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το 2016, η ΕΣΤΙΑ Επενδυτική συμφερόντων του Ομίλου Ναθαναηλίδη, αγόρασε έκταση 129.604 m2 σε όμορη περιοχή με το δημόσιο ακίνητο του πρώην ΞΕΝΙΑ Σκιάθου.

Η έκταση προς βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Ομίλου στην Σκιάθο φτάνει τα 200 στρέμματα στον όρμο των Κουκουναριών και περιλαμβάνει τις παραλίες Κουκουναριές (μέρος αυτής), Αμπελάκια, Μικρή Μπανάνα και Μεγάλη Μπανάνα.

Το 2018 ιδρύεται η ELIVI HOTELS με σκοπό την ανέγερση, συντήρηση, ανάπτυξη και λειτουργία Ξενοδοχειακών Μονάδων και στην μετοχική της σύνθεση συμμετέχει εξολοκλήρου η ΤΕ.ΝΑ με ποσοστό 100%.

Η ELIVI συστήθηκε στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας με το εμβληματικό ELIVI Skiathos το οποίο αποτελείται από το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην ΞΕΝΙΑ που αποτελεί μνημείο νεωτέρων χρόνων, δυναμικότητας 32 δωματίων, ενώ στην επέκταση του Δημοσίου Ακινήτου κατασκευάστηκαν 68 νέα πολυτελή bungalows με ήπια δόμηση και βιοκλιματικά ενεργειακής απόδοσης Α+, δημιουργώντας το πρώτο Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό στην Ελλάδα, στον όρμο των Κουκουναριών.

Το εμβληματικό ELIVI Skiathos αποτελείται από το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην ΞΕΝΙΑ που αποτελεί μνημείο νεωτέρων χρόνων, δυναμικότητας 32 δωματίων, ενώ στην επέκταση του Δημοσίου Ακινήτου κατασκευάστηκαν 68 νέα πολυτελή bungalows, ενώ η ELIVI κατασκεύασε άλλα 61 πολυτελή νεόκτιστα bungalows εκτός του δημοσίου ακινήτου αξιοποιώντας μέρος της όμορης έκτασης των 129.604 m2, και σήμερα η δυναμικότητα του ELIVI Skiathos φτάνει τα 161 κλειδιά με ήπια δόμηση και βιοκλιματικά ενεργειακής απόδοσης Α+, πλήρως ενταγμένη στο ανάγλυφο της περιοχής στον όρμο των Κουκουναριών και της Πούντας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Θριάσιο 2»: «Σύννεφα» πάνω από το logistics park αξίας 561 εκατ. ευρώ των Hellenic Train-Damco Energy;

Στις 23 Αυγούστου η «μάχη» των ισχυρών κατασκευαστών για το αρδευτικό ΣΔΙΤ 210 εκατ. στην Ξάνθη 

Ποια τεχνική εταιρεία «μπαίνει» στο οδικό έργο «Μπράλος – Άμφισσα» της ΑΒΑΞ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider