Ένα νέο TV Streamer ετοιμάζει η Google

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα νέο TV Streamer ετοιμάζει η Google
Πώς θα είναι η νέα συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού και πότε φημολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίασή της στο ευρύ κοινό.

Μια νέα εκδοχή του Chromecast που μας είχε συστήσει μέχρι σήμερα φέρεται να ετοιμάζει η Google, την οποία, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στις 13 Αυγούστου κατά το λανσάρισμα του νέου Pixel phone της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το 9to5Google, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα συσκευή Chromecast, αρκετά διαφορετική από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, η οποία θα φέρει το όνομα TV Streamer.

Η βασική διαφορά της είναι ότι θα έχει τη μορφή set-top box - όπως τα κουτιά της συνδρομητικής TV - αντί για το μέχρι σήμερα οβάλ usb dongle που είχει το Chromecast.

9to5google tv streamer google

Με αυτή θα έρχεται και ένα νέο τηλεχειριστήριο, το οποίο θα επανασχεδιαστεί ελαφρώς, διατηρώντας ωστόσο την οβάλ μορφή του. Συγκεκριμένα το νέο τηλεχειριστήριο θα έχει τα πλήκτρα έντασης ήχου στο επάνω μέρος, κι όχι στο πλάι όπως στο παρελθόν, και το πλήκτρο Home θα διαφοροποιείται χρωματικά από τα υπόλοιπα.

Επιπλέον από αυτό θα απουσιάζει και το λογότυπο του Assistant στο πλήκτρο των φωνητικών εντολών, κίνηση αναμενόμενη μιας και η εταιρεία δρομολογεί πλέον την συγχώνευση του βοηθού της (Assistant) με το νέο Gemini AI, για όλες τις συσκευές της .

Σε μέγεθος το Google TV Streamer θα είναι παρόμοιο με το Pixel Tablet Charging Speaker Dock αλλά με κεκλιμένο design. Επίσης, σύμφωνα με το 9to5Google, η συσκευή θα έχει δύο καλώδια που βγαίνουν από το πίσω μέρος- πιθανότατα, το ένα είναι το HDMI και το άλλο καλώδιο τροφοδοσίας.

Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρεται είναι αν η νέα συσκευή θα είναι εμπλουτισμένη και με νέες δυνατότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wiz: Απέρριψε εξαγορά 23 δισ. δολαρίων από την Google

Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud

Η Google δεν σκοπεύει να χάσει την πρωτιά στην αναζήτηση και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider