Comcast: Πιέσεις στα αποτελέσματα από τα κινηματογραφικά στούντιο και τα θεματικά πάρκα της Universal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Comcast: Πιέσεις στα αποτελέσματα από τα κινηματογραφικά στούντιο και τα θεματικά πάρκα της Universal
κέρδισε τα κέρδη, αλλά έχασε τις εκτιμήσεις εσόδων λόγω της πίεσης στα τμήματα του κινηματογραφικού στούντιο και του θεματικού πάρκου.

Μεικτά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Comcast την Τρίτη πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα λόγω των δύσκολων συγκρίσεων από έτος σε έτος για τα κινηματογραφικά στούντιο και τα θεματικά πάρκα της Universal Pictures, η οποία έχει περιέλθει στο χαρτοφυλάκιό της, μαζί με πολλά άλλα επιφανή brand, όπως το NBC.

Συγκεκριμένα η Comcast ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,21 δολάρια έναντι 1,12 δολάρια που ήταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα από την LSEG. Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 7,5% σε περίπου 3,93 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή, σε σύγκριση με 4,25 δισ. δολάρια ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων ή EBITDA μειώθηκαν περίπου 1% στα 10,17 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα ήταν 29,69 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 30,02 δισ. δολαρίων, μειωμένα σχεδόν 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα από το τμήμα περιεχομένου και εμπειριών, που περιλαμβάνει την επιχείρηση NBCUniversal TV, τα θεματικά πάρκα και την Universal Pictures, μειώθηκαν κατά 7,5% στα 10,06 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της Comcast υποχωρεί ελαφρώς στα 39,28 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Τα έσοδα για το στούντιο Universal Pictures, ειδικότερα, μειώθηκαν κατά 27% στα 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη σύγκριση με πέρυσι.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bosch: Αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία της JCI έναντι 8 δισ. δολαρίων

Αντιμέτωπη με τα απόνερα του μπλακ άουτ η CrowdStrike - Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής

General Motors: Η αναβάθμιση του guidance φέρνει ράλι 5% για την μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider