Σε υψηλό 3,5 ετών η μετοχή της Spotify με «φτερά» από συνδρομητές και κέρδη β' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 3,5 ετών η μετοχή της Spotify με «φτερά» από συνδρομητές και κέρδη β' τριμήνου
Η τιμή της μετοχής της διαμορφώνεται στα 337 δολάρια, που αποτελεί υψηλό 3,5 ετών (σσ: από τον Φεβρουάριο του 2021).

Η μετοχή της Spotify εκτινάσσεται 14% την Τρίτη στην Wall Street, που αποτελεί το μεγαλύτερο ημερήσιο ράλι της από τον Οκτώβριο του 2019, καθώς τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας άγγιξαν ρεκόρ. Η τιμή της μετοχής της διαμορφώνεται στα 337 δολάρια, που αποτελεί υψηλό 3,5 ετών (σσ: από τον Φεβρουάριο του 2021).

Η σουηδική πλατφόρμα ροής ήχου, εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, ανέφερε περιθώρια κέρδους 29,2% για το δεύτερο τρίμηνο, δεδομένου ότι οι επώδυνες μειώσεις κόστους άρχισαν να μεταφράζονται σε ισχυρότερα οικονομικά. Επίσης, ανακοίνωσε αύξηση των επί πληρωμή συνδρομητών κατά το β' τρίμηνο που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, αφού προχώρησε σε αυξήσεις τιμών.

Ειδικότερα, οι επί πληρωμή συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση σε 246 εκατομμύρια που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών του Bloomberg. Η αύξηση του αριθμού συνδρομών premium, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση εσόδων κατά 20%, στα 3,81 δισ. ευρώ, ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα από προβλέψεις αναλυτών για 3,82 δισ. ευρώ.

Συνολικά, τα κέρδη ανήλθαν σε 274 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 302 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Το λειτουργικό κόστος του Spotify μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας του κύματος περικοπών σε θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες, ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 4,1 δισ. δολάρια - στο εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ΣτΕ αποφάσισε την έκδοση του επιχειρηματία Ali Yesildag στην Τουρκία

UPS: Πτώση σε έσοδα, κέρδη το β' τρίμηνο και υποβάθμιση guidance για το 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή τεχνολογικών αποτελεσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider