16 δισ. δολάρια κόστισε στον Μασκ η καταβύθιση της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
16 δισ. δολάρια κόστισε στον Μασκ η καταβύθιση της Tesla
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε αρκετά λιγότερο πλούσιος την Τετάρτη.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε αρκετά λιγότερο πλούσιος την Τετάρτη καθώς η μετοχή της Tesla «βυθίζεται» 10% προκαλώντας ευρύτερη «ξηρασία» στην αγορά και συμπαρασύροντας και άλλες τεχνολογικές μετοχές.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Έλον Μασκ μειώθηκε κατά περισσότερο από 16 δισ. δολάρια στα 232 δισ. από 249 δισ. δολάρια και οφείλεται στην πτώση της μετοχής που προκλήθηκε από τα κέρδη της Tesla για το β' τρίμηνο που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Οι ημερήσιες απώλειες στην αξία του Μασκ ισοδυναμούν με ολόκληρη την περιουσία του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέιμς Ράτκλιφ.

Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει από 30 δισ. πλουσιότερος από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ακόμα και αν η αξία του μεριδίου που κατέχει στην Tesla, ήτοι 13%, έπεσε από τα 101 δισ. δολάρια στα 89 δισ. δολάρια.

Η 11ψήφια πτώση της αξίας του Μασκ χαρακτηρίζεται από το Forbes ως η πιο «απότομη» που έχει εκδηλωθεί σε δισεκατομμυριούχο που παρακολουθεί αν και οι απώλειες της Τετάρτης συνδέονται και με άλλα μεγάλα ονόματα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών και τραπεζών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενδεικτικά, η περιουσία του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Ευρώπη, Μπερνάρ Αρνό, συρρικνώθηκε κατά 8 δισ. δολάρια αφότου ο κολοσσός της μόδας, LVMH, ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο έσοδα κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι συνιδρυτές της Google, Σέργκει Μπριν και Λάρι Πέιτζ, έχασαν περίπου 5 δισ. δολάρια έκαστος, καθώς η μετοχή της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, πέφτει 5% ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έγινε φτωχότερος κατά 6 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της Meta αποδυναμώνεται λόγω της στενής σύνδεσής της με την Alphabet.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: «Βουτιά»10% της μετοχής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider