Revolut: Εξασφάλισε τραπεζική άδεια στη Βρετανία αλλά με περιορισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Revolut: Εξασφάλισε τραπεζική άδεια στη Βρετανία αλλά με περιορισμούς
Η Revolut μετά από τριετή αναμονή έλαβε μια προκαταρκτική τραπεζική άδεια με περιορισμούς από την Prudential Regulation Authority του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως έκανε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.

Τραπεζική άδεια έλαβε στη Βρετανία η Revolut, από την Prudential Regulation Authority του Ηνωμένου Βασιλείου έπειτα από τριετή αναμονή, ωστόσο με περιορισμούς, όπως έκανε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η startup fintech με περισσότερους από 9 εκατ. πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 45 εκατ. παγκοσμίως, μπορεί να αναπτύξει τις τραπεζικές υποδομές της στη Βρετανία, τις οποίες σχεδίαζε ήδη από το 2021, όταν και είχε καταθέσει την αίτηση για την έκδοση τραπεζικής άδειας, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές καθυστερήσεις.

«Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τη Revolut και τους πελάτες μας. Είναι τρομερή ευθύνη να είσαι τράπεζα στη Βρετανία και θα εργαστούμε ακούραστα προκειμένου να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες βελτιώνουν τη χρηματοπιστωτική ζωή για όσους χρησιμοποιούν τη Revolut», τόνισε η CEO της Revolut στη Βρετανία, Φρανσέσκα Καρλέσι, σε ανακοίνωσή της.

Η τραπεζική άδεια σημαίνει πρακτικά ότι η Revolut θα μπορεί να δέχεται καταθέσεις πελατών και να εκδίδει δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Έχει να αντιμετωπίσει πέρα από τους παραδοσιακούς παίχτες, όπως η Barclays, νέους παίχτες όπως η Monzo και η Starling. Το 2023 εμφάνισε δυναμικές επιδόσεις με κέρδη προ φόρων ύψους 438 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών 25,4 εκατ. στερλινών την προηγούμενη χρονιά ενώ τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 95% στα 1,8 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Αναβαθμίζει το guidance - Σε τροχιά ολοκλήρωσης η απόσχιση της Ben & Jerry’s

Stellantis: Πτώση 48% στα έσοδα εξαμήνου λόγω αδύναμων πωλήσεων στις ΗΠΑ

Απώλειες 1 τρισ. δολαρίων για Nasdaq από την κατακρήμνιση της Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider