Nestle: Υποβαθμίζει το outlook και επιβραδύνει την αύξηση τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nestle: Υποβαθμίζει το outlook και επιβραδύνει την αύξηση τιμών
Η μετοχή της αποδυναμώνεται 4,53% στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας.

Σε πτωτική αναθεώρηση του oultlook για τις πωλήσεις προχώρησε η Nestle, καθώς θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των τιμών, εφόσον οι καταναλωτές σκέφτονται όλο και περισσότερο το κόστος πριν προβούν σε μία αγορά.

Η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο, αναμένει για το 2024 οι οργανικές πωλήσεις να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3%, από 4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Οι πωλήσεις για το α' εξάμηνο του έτους ανήλθαν ελαφρώς χαμηλότερα με αύξηση 2,1% έναντι 2,5% που αναμενόταν από την εταιρεία.

Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη της Nestle από εμπορικές συναλλαγές ανήλθαν σε 7,8 δισ. ελβετικά φράγκα (8,8 δισ. δολάρια), ανάλογα με την πρόβλεψη της εταιρείας.

«Υπάρχει η αναζήτηση της προσφοράς μεταξύ των καταναλωτών. Υπάρχει πίεση και ειδικά στην κατηγορία των χαμηλών εισοδηματιών», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle, Μάρκ Σνάιντερ.

Ο Σνάιντερ, κατονόμασε συγκεκριμένα την Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, ως τις χώρες όπου η Nestle και άλλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών παρατηρούν αυτή την τάση.

Η Ελβετική εταιρεία αύξησε τις τιμές της κατά 2% σηματοδοτώντας μείωση στο ρυθμό αύξησης των τιμών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 3%.
Αυτή η αστοχία είναι πιθανό να ανησυχήσει τους επενδυτές ως προς τα περιθώρια κέρδους του 2025 και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την «ισχύ» του εμπορικού σήματος της Nestle αλλά και του ευρύτερου κλάδου», ανέφερε ο αναλυτής της Jefferies, Ντέιβιντ Χέις.

Η τάση για αύξηση τιμών έχει μετριαστεί μετά από χρόνια σημαντικών μεταβολών από μέρους των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν το κέρδος τους και να απορροφήσουν το κόστος των ακριβότερων πρώτων υλών, καθώς πλέον «κυνηγούν» τον χαμένο όγκο πωλήσεων που έχασαν από χαμηλότερου κόστους brands.

Η μετοχή της αποδυναμώνεται 4,53% στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Southwest Airlines: Βουτιά 46% στα κέρδη β' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

Revolut: Εξασφάλισε τραπεζική άδεια στη Βρετανία αλλά με περιορισμούς

Stellantis: Πτώση 48% στα έσοδα εξαμήνου λόγω αδύναμων πωλήσεων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider