Σταθερά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος
Πώς κινήθηκαν έσοδα από υπηρεσίες και συνδρομητές σταθερής και κινητής το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους.

Οι εταιρικοί πελάτες αλλά και η αύξηση των τιμών στα συμβόλαια κινητής ήταν ο κινητήριος μοχλός για την μικρή αύξηση εσόδων από υπηρεσίες που παρουσίασε η Vodafone Ελλάδος το α’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Απρίλιος – Ιούνιος 2024).

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2024, παρουσίασε έσοδα από υπηρεσίες 219 εκατ. ευρώ από 213 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2,8%, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Vodafone που παρουσιάστηκαν χθες.

Μικρή μείωση - 3 χιλιάδες - παρουσίασαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις, οι οποίες έφτασα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους τις 931 χιλιάδες. Το φαινόμενο μάλιστα παρατηρήθηκε και στα δυο προηγούμενα τρίμηνα.

Σε επίπεδο κινητών συνδέσεων καταγράφηκε αύξηση στις συνδέσεις συμβολαίου, οι οποίες έφτασαν τις 48 χιλιάδες, ενώ αντιστρόφως ανάλογα κινήθηκαν οι συνδέσεις καρτοκινητής, οι οποίες κατέγραψαν μείωση κατά 18 χιλιάδες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν συνολικά οι συνδέσεις κινητής να αυξηθούν κατά 30 χιλιάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας στο τέλος Ιουνίου τα 4,339 εκατομμύρια.

Σταθερό παρέμεινε ωστόσο το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία, το οποίο διαμορφώθηκε στα 9,8 ευρώ, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από το APRU της καρτοκινητής που έφτασε τα 5 ευρώ από 4,8 ευρώ. Στις συνδέσεις συμβολαίου το ARPU έπεσε στα 15,4 ευρώ από 16,2 ευρώ.

Όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα, η αύξηση στη χρήση δεδομένων κινητής ήταν εντυπωσιακή, με τους Έλληνες χρήστες να διακινούν 139.711 TBs μεταξύ Απριλίου – Ιουνίου 2024. Να υπενθυμίσουμε ότι το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς ήταν 93.261 TBs, γεγονός που υποδηλώνει μια αύξηση της τάξης του 49,27%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: Πούλησε επιπλέον 10% της Vantage Towers για 1,3 δισ. ευρώ

Vodafone: Το ισχυρό τελευταίο τρίμηνο ενίσχυσε τις επιδόσεις - Που κινήθηκαν έσοδα κι υπηρεσίες 

Στο διεθνές FTTH Conference στο Βερολίνο ο Διευθυντής Δικτύου Vodafone Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider