Ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο έχει ένα μήνυμα για τον χορηγό του, την Adidas

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο έχει ένα μήνυμα για τον χορηγό του, την Adidas
Ο Νόα Λάιλς κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο κερδίζοντας την Κυριακή την κούρσα των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τώρα έχει ένα μήνυμα για την Adidas.

Ο Νόα Λάιλς κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο βγαίνοντας την Κυριακή πρώτος στην κούρσα των 100 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τώρα έχει ένα μήνυμα για την Adidas.

«Θέλω το δικό μου παπούτσι, θέλω το δικό μου όνομα, δεν κάνω πλάκα», είπε μετά τον αγώνα ο Λάιλς, χορηγός του οποίου είναι η Adidas. Φορώντας παπούτσια Adidas, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη διάσημη διοργάνωση μετά τον Τζάστιν Γκάτλιν στην Αθήνα πριν από 20 χρόνια.

«Θέλω ένα sneaker, δεν δίνω λεφτά για spikes», είπε ο 27χρονος, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, παρά τη φήμη παλαιότερων πρωταθλητών, όπως ο τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Μάικλ Τζόνσον, δεν μπόρεσε ποτέ ένας σπρίντερ να κυκλοφορήσει ένα παπούτσι που θα κάνει πάταγο στην αγορά. Οι αστέρες του μπάσκετ από την άλλη, από τον Μάικλ Τζόρνταν μέχρι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, έχουν μακρά ιστορία στην κυκλοφορία των δικών τους παπουτσιών.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια θαυμάσια έκθεση καινοτομίας και απόδοσης, αλλά δεν είναι απαραίτητα ένα τεράστιο εμπορικό γεγονός» για εταιρείες όπως η Adidas, σημειώνει η Monique Pollard, επικεφαλής τομέα ευρωπαϊκής έρευνας λιανικής, διαδικτύου και brands της Citigroup Inc. Ένα παπούτσι Νόα Λάιλς θα μπορούσε «να αυξήσει την ελκυστικότητα» των παπουτσιών τρεξίματος της Adidas, που ήδη περιλαμβάνουν παπούτσια αγώνων όπως τα Adizero και τα Pro Evo, προσθέτει. Το αίτημα του σπρίντερ για προσωποποιημένο παπούτσι είναι μια έξυπνη και καινοτόμος ιδέα, επειδή θα μπορούσε να βρει απήχηση σε πάμπολους δρομείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider