Capital Clean Energy Carriers Corp.: Στρατηγικός μετασχηματισμός και αλλαγή του ticker στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Capital Clean Energy Carriers Corp.: Στρατηγικός μετασχηματισμός και αλλαγή του ticker στον Nasdaq
Η υιοθέτηση νέας εταιρικής μορφής και η αλλαγή του ονόματος, αποτελούν σημαντικά ορόσημα στην μεταστροφή της εταιρείας προς τη μεταφορά πολλαπλών μορφών ενέργειας.

Την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της από ετερόρρυθμη εταιρεία των Νήσων Μάρσαλ με την επωνυμία «Capital Product Partners L.P.» σε εταιρεία των Νήσων Μάρσαλ υπό την νέα επωνυμία «Capital Clean Energy Carriers Corp.» καθώς και την αλλαγή του ticker της στον Nasdaq σε «CCEC», ανακοίνωσε η Capital Clean Energy Carriers Corp, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η υιοθέτηση νέας εταιρικής μορφής και η αλλαγή του ονόματος, αποτελούν σημαντικά ορόσημα στην μεταστροφή της εταιρείας προς τη μεταφορά πολλαπλών μορφών φυσικού αερίου συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άλλων μορφών καυσίμων που αναδύονται στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2023.

Για την υλοποίηση αυτής της στροφής, τον Νοέμβριο του 2023, η CCEC προχώρησε σε συμφωνία απόκτησης 11 νεότευκτων πλοίων LNG, εκ των οποίων πέντε έχουν ήδη παραδοθεί και έχουν ξεκινήσει να εκτελούν δρομολόγια και τα υπόλοιπα έξι πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2026 και του πρώτου τριμήνου 2027.

Παράλληλα, τον Ιούνιο 2024, η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία, 10 υπερσύγχρονων και υψηλών προδιαγραφών πλοίων μεταφοράς αερίου, συμπεριλαμβανομένων 4 πλοίων που μπορούν να μεταφέρουν υγροποιημένο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτά, μαζί με τα νεότευκτα LNG πλοία, διαμορφώνουν τον στόλο των «πλοίων της ενεργειακής μετάβασης». Η επένδυση ύψους 3,9 δισ. δολαρίων, αποδεικνύει τη δέσμευση της Capital Clean Energy Carriers Corp. να γίνει ο κορυφαίος πάροχος μεταφοράς LNG και άλλων καθαρών καυσίμων.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσης των υπόλοιπων πλοίων που εστιάζουν στην ενεργειακή μετάβαση, η CCEC αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ιδιοκτήτρια στόλου τελευταίας γενιάς πλοίων μεταφοράς LNG, προσφέροντας στους βιομηχανικούς πελάτες της ένα πλήρες φάσμα λύσεων μεταφοράς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Clean Energy Carriers Corp., κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι συμβολική, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόθεσή μας να γίνουμε η μόνη εισηγμένη στις ΗΠΑ ναυτιλιακή εταιρεία που διασφαλίζει τη μεταφορά όλων των τύπων αερίου, με προσήλωση στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς τα πλοία αυτά μπορούν να μεταφέρουν LPG, αμμωνία, βουτάνιο, προπυλένιο και υγρoποιημένο διοξείδιο του άνθρακα, εκτός από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), όπου διαθέτουμε ήδη παρουσία. Ακόμη, ομετασχηματισμός σε μία παραδοσιακή εταιρική δομή θα ενισχύσει την εταιρική μας διακυβέρνηση και έχει ως στόχο να καταστήσει την εταιρεία πιο ελκυστική επενδυτικά. Έχουμε δομήσει την εταιρεία με τρόπο που πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές, διευρύνοντας περαιτέρω την επενδυτική μας βάση και βελτιώνοντας τη ρευστότητα των συναλλαγών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider