Apple: Περικοπή θέσεων εργασίας σε Apple Books, Bookstore και News

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Περικοπή θέσεων εργασίας σε Apple Books, Bookstore και News
Apple
Στη περικοπή περίπου 100 θέσεων εργασίας από το τμήμα των ψηφιακών υπηρεσιών της προχωρά η Apple, στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων σε αυτό το κρίσιμο τομέα του τεχνολογικού κολοσσού.

Στη περικοπή περίπου 100 θέσεων εργασίας από το τμήμα των ψηφιακών υπηρεσιών της προχωρά η Apple, στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων σε αυτόν το κρίσιμο τομέα του τεχνολογικού κολοσσού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπάλληλοι που έχασαν τη δουλειά τους ως συνέπεια της εν λόγω απόφασης εργάζονταν σε διάφορα τμήματα υπό τον ανώτερο αντιπρόεδρο Υπηρεσιών της Apple, Eddy Cue.

Στις απολύσεις περιλαμβάνονται κάποιες θέσεις μηχανικών, ενώ οι μεγαλύτερες αφορούν την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και Apple Bookstore. Επηρεάστηκαν ωστόσο και άλλες ομάδες υπηρεσιών όπως αυτή που διαχειρίζεται το Apple News.

Η πλατφόρμα Apple Books, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Apple και δεν θεωρείται ευρέως ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των υπηρεσιών της, δήλωσαν οι υπάλληλοι. Όσον αφορά το Apple News, ανέφεραν ότι οι απολύσεις δεν αποτελούν ένδειξη ότι η εστίαση στον τομέα μειώνεται.

Οι απολύσεις είναι κάτι που η Apple σπάνια εφαρμόζει, αν και μέσα στο 2024 έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 γύρους περικοπών στο εργατικό της δυναμικό. Νωρίτερα φέτος, απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους όταν αποφάσισε να τερματίσει τα εγχειρήματά της για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και κατασκευή οθονών microLED, αλλά και μία ομάδα στο Σαν Ντιέγκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποψήφια για το «κλαμπ» με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων η Berkshire Hathaway

gazzetta
gazzetta reader insider insider