Οι υπάλληλοι της Google και της Meta ζηλεύουν τους μισθούς της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι υπάλληλοι της Google και της Meta ζηλεύουν τους μισθούς της Nvidia
Θέμα συζήτησης σε forum αποτελούν πλέον τα πακέτα αποζημίωσης που δίνει η εταιρεία της οποία ηγείται ο Jensen Huang, σε σύγκριση με την Meta του Mark Zuckerberg και την Google του Sundar Pichai.

Από περίεργη μέχρι απίθανη θα χαρακτήριζε κάποιος την περίπτωση οι υπάλληλοι της Meta και της Google να μην είναι ευχαριστημένοι με τα χρήματα που λαμβάνουν και να ζηλεύουν τους μισθούς άλλων εταιρειών. H εξέλιξη, ωστόσο, της Nvidia είναι τόσο αλματώδης, που οι μισθοί που δίνει στο προσωπικό της, κάνουν τους άλλους εργαζόμενους της Big Tech κοινότητας, να κοκκινίζουν ελαφρώς από τη ζήλεια τους.

Θέμα συζήτησης σε forum αποτελούν πλέον τα πακέτα αποζημίωσης που δίνει η εταιρεία της οποία ηγείται ο Jensen Huang, σε σύγκριση με την Meta του Mark Zuckerberg και την Google του Sundar Pichai, όπως αναφέρει το Fortune.

Στο Blind -ένα φόρουμ με ανώνυμα μέλη για επαγγελματίες στο χώρο του λογισμικού και της τεχνολογίας- ένας χρήστης που ισχυριζόταν ότι είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Google, ρώτησε τους υπαλλήλους της Nvidia: «Πόσο πλούσιοι είστε;»

Ένας υπάλληλος της Nvidia, ο οποίος δήλωσε ότι το net worth του ήταν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, απάντησε ότι ο πλούτος ενός εργαζόμενου «εξαρτάται πραγματικά από το επίπεδό σου». Πρόσθεσε επίσης ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει και ότι ζει «πολύ άνετα».

«Αγόρασα ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με 100.000 δολάρια, όλα σε μετρητά και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ», συνέχιζε η ανάρτηση. «Ευχαριστώ JHH [Jensen Huang]» έγραψε.

Ο υπάλληλος της Nvidia - που ανέφερε ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε ήταν μια BMW X7 - πρόσθεσε ότι είχε προαχθεί τον τελευταίο χρόνο σε Ic6, θέση ανώτερου μηχανικού.

Ένας άλλος χρήστης, που δήλωνε ότι εργάζεται για το Snap έγραψε: «Η γυναίκα μου κι εγώ «αξίζουμε» 14,8 εκατομμύρια δολάρια στα 32 μας, κανείς μας δεν εργάζεται στη Nvidia, αλλά ζούμε στην Bay Area και έχουμε μερικούς παλιούς φίλους εκεί». «Κάθε ένας από αυτούς έχει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια. Είναι τρελό».

Ένας άλλος χρήστης, του οποίου το προφίλ έδειχνε ότι εργάζεται για τη Meta, συμμετείχε: «Όσο περισσότερα ακούω για τους υπαλλήλους της Nvidia και τα πλούτη τους, τόσο περισσότερο ζηλεύω».

Ο αυξανόμενος πλούτος των εργαζομένων της Nvidia οφείλεται στην εκρηκτική τιμή της μετοχής της εταιρείας και στα περίφημα πλέον ελκυστικά κίνητρα για την αγορά μετοχών της εταιρείας.

Μέσω του προγράμματος αγοράς μετοχών της Nvidia, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν έως και 15% του μισθού τους για να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας με έκπτωση 15%.

Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος μεσαίου επιπέδου που αγόραζε για 18 χρόνια, φέρεται να συνταξιοδοτήθηκε με μετοχές αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ανώτερο συντάκτη τεχνολογίας του Barron, Tae Kim.

Οι μετοχές της Nvidia έχουν εκτιναχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2022, η Nvidia διαπραγματευόταν στα περίπου 14 δολάρια ανά μετοχή - πλέον, έχει αυξηθεί σχεδόν στα 130 δολάρια.

Το net worth του Huang εκτιμάται πλέον στα 112 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το μερίδιο του 3,8% στην εταιρεία είναι τόσο σημαντικό που μπορεί να αντέξει οικονομικά να πουλά εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές σε σχεδόν καθημερινή βάση, αξίας κατά μέσο όρο 14 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πώληση, χωρίς να έχει τεράστιο αντίκτυπο ούτε στην αγορά ούτε στο μερίδιό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Abercrombie & Fitch: Αύξηση 21% στα έσοδα, αναβαθμίζει το outlook

Lego: Άλμα εσόδων κατά 13% το α' εξάμηνο

Apple: Περικοπή θέσεων εργασίας σε Apple Books, Bookstore και News

gazzetta
gazzetta reader insider insider