Hewlett Packard: Δεν εγκαταλείπει τη διεκδίκηση 4 δισ. δολαρίων παρά τον θάνατο του Λιντς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hewlett Packard: Δεν εγκαταλείπει τη διεκδίκηση 4 δισ. δολαρίων παρά τον θάνατο του Λιντς
Διατεθειμένη να συνεχίσει με την αξίωση αποζημίωσης 4 δισ. δολαρίων από τον πρόσφατα θανόντα Μάικ Λιντς, που μαζί με την 18χρονη κόρη του, Χάνα, έχασαν τις ζωές τους στο ναυάγιο του βυθισμένου γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας στα ανοιχτά της Σικελίας, εμφανίζεται η Hewlett Packard Enterprise.

Διατεθειμένη να συνεχίσει με την αξίωση αποζημίωσης 4 δισ. δολαρίων από τον πρόσφατα θανόντα Μάικ Λιντς, που μαζί με την 18χρονη κόρη του, Χάνα, έχασαν τις ζωές τους στο ναυάγιο του βυθισμένου γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας στα ανοιχτά της Σικελίας, εμφανίζεται η Hewlett Packard Enterprise.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εισπράξει τις όποιες αποζημιώσεις θα της επιδικαστούν από το δικαστήριο του Λονδίνου. Όπως αναφέρει το Bloomberg η HPE κέρδισε στη δικαστική διαμάχη για την κατάρρευση της Lynch’s Autonomy και περιμένει την απόφαση του δικαστή για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης.

«Η πρόθεση της HPE είναι να συνεχίσει τις διαδικασίες μέχρι το τέλος τους», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή θέτει την εταιρεία σε μια γκρίζα περιοχή όσον αφορά το ηθικό μέρος της υπόθεσης και τη φήμη της, παρά το γεγονός ότι οι αστικές αξιώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο διασφαλίζονται αυτόματα σε περίπτωση θανάτου και στρέφονται κατά της περιουσία του κατηγορούμενου.

Το 2022 μετά από μια από τις πιο μακροχρόνιες και ακριβότερες δίκες στη βρετανική ιστορία, ο δικαστής Ρόμπερτ Χίλντιαρντ έκρινε ότι ο Λιντς είχε ενισχύσει με δόλο την αξία της εταιρείας. «Μια από τις τραγωδίες της υπόθεσης είναι ξεκάθαρη: ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό προϊόν, ο αρχιτέκτονάς του και η εταιρεία πιθανότατα θα συνδέονται για πάντα με αυτή την απάτη», ανέφερε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της απόφασής του.

Υπενθυμίζεται πως η Η HPE στην αγωγή της διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 4 δισ. δολαρίων από τον Λιντς και τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας του, αλλά ο δικαστής είχε προειδοποιήσει την επιχείρηση ότι πιθανότητα το ποσό θα της επιδικαστεί θα είναι σημαντικά μικρότερη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αναστέλλονται 30 από τις 350 άδειες εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Βραζιλία: Δικαστική επιτροπή ενέκρινε την απόφαση για το κλείσιμο της πλατφόρμας Χ στη χώρα

Σταϊκούρας για μείωση διοδίων: Πού θα ισχύσουν οι εκπτώσεις – Το οικονομικό όφελος των οδηγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider