JYSK: Βάζει πλώρη για τζίρο άνω των 110 εκατ. ευρώ με 63 πλέον καταστήματα στην Ελλάδα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JYSK: Βάζει πλώρη για τζίρο άνω των 110 εκατ. ευρώ με 63 πλέον καταστήματα στην Ελλάδα
Μέσα σε τρεις μήνες άνοιξε έξι νέα καταστήματα στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο δημοσίευμα του insider.gr. Σε ποιες περιοχές αναζητά ευκαιρίες για τα επόμενα σημεία πώλησης.

Πιστή στην αναπτυξιακή της στρατηγική, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η δυναμική ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της στην ελληνική επικράτεια, παραμένει η σκανδιναβική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού JYSK.

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ του insider.gr, η εταιρεία έφτασε πλέον να διατηρεί 63 φυσικά καταστήματα στην ελληνική αγορά, ανοίγοντας έξι νέα σημεία πώλησης μέσα σε τρεις μήνες και δη από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, οπότε έκλεισε και το οικονομικό της έτος. Μέχρι δε τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία διατηρούσε 57 καταστήματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα, το JYSK.gr.

Στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης το 63ο κατάστημα στην Ελλάδα

Μόλις την περασμένη Πέμπτη (29 Αυγούστου) άνοιξε νέο κατάστημα JYSK στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, το 63ο κατά σειρά.

Το κατάστημα βρίσκεται επί των οδών Καραολή & Δημητρίου 23 και Ιατρού Γωγούση στη Σταυρούπολη, ενώ ο χώρος πωλήσεών του ξεπερνά τα 950 τμ.

Πέντε νέα καταστήματα άνοιξαν Ιούνιο – Ιούλιο

Το περασμένο διάστημα προηγήθηκαν τα εγκαίνια πέντε ακόμη καταστημάτων σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι. Ειδικότερα, στις 25 Ιουλίου άνοιξαν τρία καταστήματα JYSK και συγκεκριμένα ένα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (στη συμβολή των οδών Ακαδήμου 119 και Κωνσταντινίδου), ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης (στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων 183) και ένα ακόμη στο Μεσολόγγι (στην οδό Ναυπάκτου 147). Προηγήθηκε στις 20 Ιουνίου το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων στην Κρήτη, ένα στο Ρέθυμνο (στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Θερίσου) και ένα στην Ιεράπετρα (στο 2ο χλμ. Ιεράπετρας – Σητείας).

Στόχος τουλάχιστον για 70 καταστήματα – Πού αναζητούνται ευκαιρίες

Η ανάπτυξη όμως του δικτύου της JYSK δεν σταματάει εδώ, καθώς το πλάνο της διεθνούς αλυσίδας από τη Δανία με όλα τα είδη για το σπίτι και τον ύπνο προβλέπει ένα πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερα από 70 καταστήματα αν βρεθούν τα κατάλληλα σημεία σε πόλεις που δεν διαθέτουν ήδη κατάστημα.

«Σκοπεύουμε να ξεπεράσουμε τα 70 καταστήματα τα επόμενα χρόνια, παρόλο που η ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων είναι η πιο προκλητική για εμάς στην Ευρώπη. Ο κύριος στόχος μας εξακολουθεί να είναι να ανοίξουμε καταστήματα στα νησιά, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένες μικρότερες πόλεις που δεν έχουμε καλύψει μέχρι στιγμής» δήλωνε πρόσφατα ο Sandor Szimeiszter, Country Director για τη JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας.

Βάζει πλώρη για κύκλο εργασιών άνω των 110 εκατ. ευρώ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου για τη JYSK Ελλάδας «ο ετήσιος τζίρος μας θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση άνω του 10% σε σύγκριση με πέρυσι. Καταφέραμε να ανοίξουμε οκτώ νέα καταστήματα και καθώς όλα τα καταστήματά μας έχουν καλή απόδοση, βλέπουμε την ευκαιρία να επεκταθούμε ακόμη περισσότερο».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην αμέσως προηγούμενη χρήση και δη το διάστημα 1/9/2022 – 31/8/2023, η JYSK Ελλάδας εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 97,5 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,0 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων - EBITDA) αυξήθηκαν στα 13,7 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα από το 2015

Η σκανδιναβική αλυσίδα ήρθε στη χώρα μας ακριβώς πριν από εννέα χρόνια, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, η αλυσίδα είχε προχωρήσει ήδη στο άνοιγμα των τεσσάρων πρώτων καταστημάτων της στην Ελλάδα, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν η JYSK επικεντρώθηκε στην εντατική ανάπτυξη του δικτύου της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε 29 χώρες του κόσμου ταξιδεύουν τα έτοιμα γεύματα της βορειοελλαδίτικης Ari Foods

Upfield Ελλάς: Αύξηση τζίρου λόγω ανατιμήσεων – Οι στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider