erga.gov.gr: Με την υπογραφή της Cognity η νέα πλατφόρμα που ενισχύει τη διαφάνεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
erga.gov.gr: Με την υπογραφή της Cognity η νέα πλατφόρμα που ενισχύει τη διαφάνεια
Η εταιρεία Cognity έδωσε σάρκα και οστά σε μία νέα ψηφιακή μεταρρύθμιση, που στόχο έχει να επιταχύνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και να ενισχύσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και ειδικά των κατοίκων της Περιφέρειας.

Η εταιρεία Cognity έδωσε σάρκα και οστά σε μία νέα ψηφιακή μεταρρύθμιση, που στόχο έχει να επιταχύνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και να ενισχύσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και ειδικά των κατοίκων της Περιφέρειας.

Η πλατφόρμα erga.gov.gr σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Cognity, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της διαχείρισής της. Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, δίνοντας άμεση πρόσβαση σε κάθε πολίτη, σε πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη έργων (άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ), σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί και παρακολουθούνται από τη σχετική ψηφιακή υποδομή περισσότερα από 6.000 έργα. Μέσω της πλατφόρμας θα ενημερώνεται τακτικά η πορεία κάθε έργου, από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού και της μελετητικής ωρίμανσης, μέχρι την ένταξή του σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τη διαγωνιστική διαδικασία, τη συμβασιοποίηση και στη συνέχεια την εκτέλεσή του.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ενδυναμώσει το συνεκτικό σχεδιασμό των έργων, την ορθολογική κατανομή των πόρων και τη στοχευμένη υλοποίησή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αντιμετωπίζοντας χρόνιες στρεβλώσεις, παθογένειες και υστερήσεις. Παράλληλα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο ισοδύναμο της τομής που έφερε το σύστημα Διαύγεια στη Δημόσια Διοίκηση, όσον αφορά τη σφαιρική ενημέρωση του πολίτη για την πρόοδο των περιφερειακών έργων.

Τα έργα χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες (αγροτική οδοποιία, αθλητισμός, αναπλάσεις, αντιπλημμυρικά έργα, αρδευτικά έργα, ασφάλεια κ.ά) και διακρίνονται σε ολοκληρωμένα, σε εξέλιξη και υπό σχεδιασμό. Ξεχωριστή αναφορά υπάρχει στα Ειδικά Σχέδια Ανασυγκρότησης στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία, καθώς και στα Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

Η Cognity, με εμπειρία που ξεπερνά τα 15 χρόνια, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με ηγετική θέση στο οικοσύστημα της Πληροφορικής στην ΝΑ Ευρώπη. Ως πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών λύσεων και μια από τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες στον τομέα του software integration, έχει υλοποιήσει με επιτυχία ορισμένα από τα πλέον απαιτητικά και ταυτόχρονα εμβληματικά έργα στην Ελλάδα. Για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ενέργεια, αλλά και το Δημόσιο Τομέα έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα, έργα όπως το gov.gr wallet και το appodixi. Διατηρώντας την έδρα της στην Αθήνα και με ταυτόχρονη παρουσία σε πάνω από 10 χώρες, μετασχηματίζει τις ψηφιακές υποδομές μεγάλων οργανισμών και φορέων, διαθέτοντας ομάδα 450 εξειδικευμένων στελεχών, με κορυφαία, για τα διεθνή δεδομένα, τεχνογνωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξοικονομώ: Ξεχωριστό κονδύλι για Θεσσαλία - Τα νέα προγράμματα από φθινόπωρο

ΕΟΠΥΥ: Επένδυση 11 εκατ. σε νέο σύστημα logistics για τη διανομή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider