Η Rightmove απέρριψε την προσφορά του Μέρντοχ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Rightmove απέρριψε την προσφορά του Μέρντοχ
Την «καιροσκοπική» προσφορά εξαγοράς ύψους 5,6 δισ. λιρών από την REA Group, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, απέρριψε η Rightmove, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή την υποτιμά.

Την «καιροσκοπική» προσφορά εξαγοράς ύψους 5,6 δισ. λιρών από την REA Group, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, απέρριψε η Rightmove, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή υποτιμά την κτηματομεσιτική εταιρεία.

Η REA Group υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα προσφορά για να αποκτήσει τη βρετανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο της Rightmove απέρριψε ομόφωνα την προσφορά.

Σε ανακοίνωσή της προς τους επενδυτές, η εταιρεία real estate ανέφερε: «Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε προσεκτικά την πρόταση, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι εντελώς "καιροσκοπική" και υποτιμά θεμελιωδώς την Rightmove και τις μελλοντικές προοπτικές της».

Η REA έχει πλέον προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλει δεσμευτική προσφορά ή να αποχωρήσει. Ο αυστραλιανός γίγαντας ακινήτων, με έδρα τη Μελβούρνη, που έχει χρηματιστηριακή αξία 26 δισ. δολάρια Αυστραλίας (13 δισ. λίρες) και κατέχει μια σειρά από εταιρείες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της realestate.com, εξέφρασε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της για την Rightmove την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό προκάλεσε αύξηση της τιμής της μετοχής της Rightmove κατά 25%. Η μεγαλύτερη διαδικτυακή επιχείρηση ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου είχε χρηματιστηριακή αξία 5,3 δισ. στερλίνες στο κλείσιμο της Τρίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό στην Bundestag

Η Ρωσία υπόσχεται «δέουσα» απάντηση αν επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς

Τα «ντεσού» της JP Morgan για ελληνικές τράπεζες και Χρηματιστήριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider