Σε θέση «μάχης» για 5G και οπτικές ίνες η Nova - Τα νέα smartphones, οι επενδύσεις και τα σενάρια πώλησης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θέση «μάχης» για 5G και οπτικές ίνες η Nova - Τα νέα smartphones, οι επενδύσεις και τα σενάρια πώλησης
nova
Προχωρούν οι επενδύσεις και τα σχέδια διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς με επιθετική εμπορική πολιτική - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Θέση μάχης για την αύξηση της διείσδυσης των οπτικών ινών στη χώρα μας αλλά και για την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της παίρνει η Νοva, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες πυκνώνουν. Την ίδια στιγμή η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει προαναγγείλει ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία πώλησής του μεριδίου της BC Partners στη μητρική της.

Επενδύει σε εμπλουτισμένο οικοσύστημα συσκευών

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξης Τύπου, η εταιρεία λανσάρει ένα ανανεωμένο οικοσύστημα συσκευών με το brand της ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές ένα smartphone με καλή σχέση ποιότητας τιμής. Στόχος να συμβάλει στην αύξηση της χρήσης του 5G στη χώρα μας, η οποία σύμφωνα με έρευνα παραμένει στο 30% παρότι η πληθυσμιακή κάλυψη της πέμπτης γενιάς δικτύων ανέρχεται στο 95%.

Το Nova 5G Pro θα πωλείται στα 199 ευρώ (χωρίς συμβόλαιο) όταν η μέση τιμή πώλησης μιας συσκευής με δυνατότητα σύνδεσης 5G στην ελληνική αγορά φτάνει στα 595 ευρώ σύμφωνα με τα στελέχη της Nova. Η νέα συσκευή έρχεται με οθόνη 6,6 ιντσών, κάμερα με ανάλυση στα 108 MP, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 256 GB, γρήγορη φόρτιση στα 22,5 MW και υποστήριξη eSIM. Την νέα συσκευή συμπληρώνουν τα ακουστικά τα οποία υπόσχονται ήχο κορυφαίας ποιότητας και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τιμή στα 24,90 ευρώ καθώς και τα «έξυπνα» παιδικά ρολόγια με υποστήριξη eSIM, τα οποία έχουν ακριβή εντοπισμό θέσης και δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν εύκολα με τους γονείς τους. Το Kids Watch θα διατίθεται με το οικονομικό πρόγραμμα Junior, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 27 Σεπτεμβρίου με μηνιαίο κόστος που δεν ανακοινώθηκε.

Επιθετική εμπορική πολιτική ενόψει Gigabit Voucher

Την ίδια στιγμή σχεδιάζει τη νέα της εμπορική πολιτική η οποία θα είναι και πάλι επιθετική ενόψει και του κουπονιού Gigabit Voucher που θα βγει εντός των επόμενων ημερών. Δείγμα της πολιτικής αυτής έδωσαν χθες τα στελέχη της εταιρείας επισημαίνοντας ότι το κουπόνι αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας για την ενίσχυση της ζήτησης για συνδέσεις FTTH, η οποία φτάνει στο 10% των νοικοκυριών παρότι η κάλυψη έχει επεκταθεί στο 40% της χώρας από το σύνολο των παρόχων.

Να θυμίσουμε ότι το νέο κουπόνι, θα επιδοτεί τους καταναλωτές που θα επιλέξουν συνδέσεις FTTH υπερυψηλών ταχυτήτων με ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 200 ευρώ για δύο έτη. Ωστόσο οι πάροχοι μπορούν σε νέους ή υφιστάμενους πελάτες να προχωρήσουν σε εξατομικευμένες προσφορές. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της Nova, για έναν πελάτη που έχει σύνδεση στα 24 Mbps και πληρώνει ένα ποσό της τάξεως των 20 ευρώ μηνιαίως η Nova θα μπορεί -αξιοποιώντας το κουπόνι- να προσφέρει με το ίδιο κόστος μία σύνδεση στα 300 Mbps. Ενισχυτικά σε αυτό αναμένεται να λειτουργήσει και η κατάργηση του φόρου 5% στις συνδέσεις άνω των 100 Mbps που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Επενδύσεων συνέχεια για το FTTH - Προχωρά το δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Πέρα από την επιθετική εμπορική πολιτική, η οποία υιοθετήθηκε ήδη από πέρυσι, η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο με στόχο να φέρει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 1 εκατ νοικοκυριά κι επειχειρήσεις μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2026. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Γεωργιόπουλο δε, οι σχετικές επενδύσεις προχωρούν ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό με την Nova να εκτιμάται ότι μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα έχει φτάσει το ορόσημο των 500 χιλ. νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε FTTH και μέχρι το τέλος του χρόνου τις 540 χιλ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα προχωρά και η επίγεια σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού και έχει ως στόχο να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου περιφερειακού δικτύου της United Group (UG) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το έργο της νέας σύνδεσης που υλοποιείται μέσω της θυγατρικής της UG, United Fiber, θα καλύπτει 548 χλμ. δικτύου, περνώντας από 8 μεγάλες πόλεις-κλειδιά της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Κατερίνη, Θήβα). Από τη Θεσσαλονίκη, η νέα διαδρομή θα συνδέει τη Σόφια και το Βελιγράδι και, διασχίζοντας όλη την περιοχή των Βαλκανίων, θα συνδέεται με τους κύριους κόμβους της Δυτικής Ευρώπης μέσω της Λιουμπλιάνας. Στα ανατολικά, θα ενισχύσει τις υφιστάμενες διασυνδέσεις με την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την υφιστάμενη διασύνδεση με τη Βουλγαρία. Στα δυτικά και στα νότια, η νέα σύνδεση θα αποτελεί μέρος του δικτύου υποδομών που συνδέει την Αθήνα με το υφιστάμενο υποβρύχιο καλώδιο προς την Ιταλία και την Κρήτη. Στόχος στην περίπτωση του περιφερειακού δικτύου είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Σε εξέλιξη βέβαια βρίσκεται και η διαδικασία πώλησης της United Group, η οποία ελέγχει τη Nova – συγκεκριμένα του μεριδίου της BC Partners - με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι – τέσσερις στον αριθμό – βρίσκονται στο στάδιο του due diligence. Πρόκειται για δύο επενδυτικά funds (Warburg Pincus και Searchlight και Capital Partners) και για δύο τηλεπικοινωνιακούς ομίλους από τη Μέση Ανατολή (Saudi Telecom Company και Etisalat). Το αραβικό ενδιαφέρον έχει πάντως τη δική του σημασία σε μία περίοδο όπου ανακοινώνονται επενδύσεις στην Ελλάδα για μεγάλα data centers.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανάσταση στα smartphones από την realme - Πέτυχε πλήρη φόρτιση σε σχεδόν 4 λεπτά

Προς μειώσεις τιμών στις τηλεπικοινωνίες - Στα μέσα Σεπτεμβρίου το κουπόνι για γρήγορο Internet

Νέα δεδομένα από το Φθινόπωρο στις τηλεπικοινωνίες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider