Ο Ρέστης βγήκε νικητής σε δικαστική διαμάχη με πρώην ιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ - Εκκαθαρίζεται η εταιρεία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ρέστης βγήκε νικητής σε δικαστική διαμάχη με πρώην ιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ - Εκκαθαρίζεται η εταιρεία της
Σε εκκαθάρισε οδηγήθηκε η Apollo Belvedere Services, η εταιρεία που ανήκει στην πρώην συνιδιοκτήτρια του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Νιούκαστλ, Amanda Staveley, μετά από αίτηση που κατέθεσε ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. 

Σε εκκαθάριση οδηγήθηκε η Apollo Belvedere Services, εταιρεία που ανήκει στην πρώην συνιδιοκτήτρια του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Νιούκαστλ, Amanda Staveley, μετά από αίτηση που κατέθεσε ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η βρετανική εταιρεία, που ήταν προηγουμένως γνωστή ως PCP Capital Partners, τέθηκε σε εκκαθάριση από δικαστή του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου, μετά από μία διαφωνία σχετικά με ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων λιρών, που ο Ρέστης είχε χορηγήσει στην Staveley το 2008.

Η Staveley, που μέχρι τις 12 Ιουλίου ήταν κάτοχος του 10% της Νιούκαστλ, καλείται να πληρώσει στον Έλληνα εφοπλιστή περίπου 3,5 εκατομμύρια λίρες, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της τον Μάρτιο στο Ανώτατο Δικαστήριο να μπλοκάρει μια νόμιμη απαίτηση - ένα επίσημο τελεσίγραφο για την πληρωμή ενός χρέους - που υπέβαλε ο Ρέστης στην Staveley πέρυσι. Το ποσό αυτό έχει πλέον καταβληθεί, σύμφωνα με τις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρουν οι FT, o Ρέστης ζήτησε επίσης την καταβολή τόκων για το δάνειο και την περασμένη εβδομάδα απέρριψε μια προσφορά διακανονισμού 1,6 εκατ. λιρών από την Apollo Belvedere Services ως πολύ μικρότερη από το συμβατικό οφειλόμενο ποσό. Αντ’ αυτού, επέλεξε να συνεχίσει την άσκηση αίτησης εκκαθάρισης. Η Apollo αμφισβήτησε ότι το οφειλόμενο ποσό ήταν μεγαλύτερο από 1,6 εκατ. λιρών.

Ο Έλληνας εφοπλιστής δήλωσε στους Financial Times ότι θα ζητήσει τον διορισμό εξειδικευμένων επαγγελματιών αφερεγγυότητας ως εκκαθαριστών της εταιρείας για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις υποθέσεις της, τις συνθήκες της εκκαθάρισής της και τη συμπεριφορά της Στέιβλι ως διορισμένου μέλους.

Η εταιρεία δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και δεν έχει δείξει σημάδια ενεργού διαπραγμάτευσης για αρκετά χρόνια.

Η εκκαθάριση έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τον Μάρτιο απέρριψε την προσπάθεια της Staveley να εμποδίσει τη νόμιμη απαίτηση που της επιδόθηκε από τον Ρέστη.

Η Staveley, η οποία πρόσφατα συμφώνησε να εγκαταλείψει τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο της Newcastle United και να πουλήσει το μερίδιό της στον σύλλογο της Premier League, δήλωσε ως απάντηση στην απόφαση του Μαρτίου ότι θα ασκήσει έφεση, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνη για το ποσό. , αλλά έκτοτε έχει πληρώσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ρέστης είχε ζητήσει αρχικά 36 εκατομμύρια λίρες. Ο δικηγόρος της Staveley, Ted Loveday, δήλωσε τον Μάρτιο ότι ο Ρέστης είχε εγκαταλείψει μια προσπάθεια να την διώξει για περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες σε τόκους.

Ο ισχυρισμός της Staveley ότι ο Ρέστης την απείλησε με βία λόγω μη πληρωμής σύμφωνα με το δικαστήριο στερούνταν αξιοπιστίας, ενώ ο ισχυρισμός που έκανε σε κατάθεση μάρτυρα ότι δεν καταλάβαινε ότι ήταν προσωπικά υπεύθυνη κινείται «στο βασίλειο της φαντασίας», αποφάσισε το δικαστήριο.

Η Staveley συμμετείχε στο ΔΣ της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, έχοντας βοηθήσει στην διαπραγμάτευση της αγοράς του συλλόγου έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών το 2021 για λογαριασμό του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η Staveley ήρθε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν διευκόλυνε την αγορά της Μάντσεστερ Σίτι από τον σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν. Στη συνέχεια βοήθησε τη βρετανική τράπεζα Barclays να εξασφαλίσει επένδυση από το Άμπου Ντάμπι, ενώ τα τελευταία χρόνια επιχείρησε ανεπιτυχώς να προσφύγει δικαστικά κατά της Barclays σχετικά με τη συμφωνία.

Φωτό @associated press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Το Δικαστήριο της ΕΕ «σβήνει» πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ

Tupperware: Υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider