Ντάιμον (JP Morgan): Χάσιμο χρόνου το TikTok και το Facebook - Διαβάστε βιβλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): Χάσιμο χρόνου το TikTok και το Facebook - Διαβάστε βιβλία
Την άποψή του πως οι νέοι πρέπει να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στα social media και να διαβάζουν περισσότερα βιβλία εξέφρασε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Την άποψή του πως οι νέοι πρέπει να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στα social media και να διαβάζουν περισσότερα βιβλία εξέφρασε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. Μιλώντας σε συνέδριο, ο ισχυρός άνδρας του αμερικανικού κολοσσού παρείχε συμβουλές στους νέους, καλώντας τους να κλείσουν το TikTok και το Facebook, καθώς είναι «χάσιμο χρόνου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάγνωση ιστορικών βιβλίων, θα ήταν πολύ καλύτερη χρήση του χρόνου τους, που επανέλαβε την φράση «διαβάστε και μάθετε». «Εάν είσαι Δημοκρατικός, μελέτα τη γνώμη των Ρεπουμπλικανών. Αν είσαι Ρεπουμπλικανός, άκου τι λένε οι Δημοκρατικοί» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan.

«Διαβάστε βιβλία ιστορίας, όπως των Νέλσον Μαντέλα, Άμπε Λίνκολν και Σαμ Γουόλτον. Μαθαίνεις μόνο διαβάζοντας και μιλώντας σε άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε. Σε αντίθεση με τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, ο 68χρονος κρατά χαμηλό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από το LinkedIn, δεν χρησιμοποιεί άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook, το Χ (πρώην Twitter) ή το TikTok — αν και παραδέχτηκε ότι είχε λογαριασμό Instagram με ψεύτικο όνομα το 2021, ενώ δεν διστάζει να τα βάλει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως έκανε νωρίτερα φέτος, με την ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της JP Morgan.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα social media έχουν πραγματικά επικίνδυνες πλευρές: από τη χειραγώγηση των εκλογών έως τις ολοένα και πιο αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών. Αυτά είναι ζητήματα που επηρεάζουν την δημόσια σφαίρα και είναι καιρός οι εταιρείες να αναλάβουν περισσότερη δράση για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις — και μάλιστα γρήγορα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ήπια πτώση πριν την Fed

Capital Economics: Η ανάκαμψη της Ελλάδας συνεχίζεται - Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,1% το 2025

Intuitive Machines: Συμφωνία μαμούθ με την NASA ύψους 4,8 δισ. δολ. - Εκτόξευση της μετοχής 54%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider