Η Γερμανία βάζει «στοπ» στην πώληση μετοχών της Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία βάζει «στοπ» στην πώληση μετοχών της Commerzbank
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τυχόν κινήσεις επαναγοράς μετοχών από την Commerzbank.

Την απόφαση να μην πουλήσει άλλες μετοχές της Commerzbank επί του παρόντος έλαβε η γερμανική κυβέρνηση, στο ισχυρότερο «σήμα» μέχρι στιγμής για την αντίθεση του Βερολίνου σε όποια προσφορά της UniCredit.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών που ασχολείται με τις πωλήσεις μετοχών ανέφερε την Παρασκευή σε ανακοίνωσή της ότι «δεν πρόκειται μέχρι νεωτέρας να πουλήσει περαιτέρω μετοχές. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τυχόν κινήσεις επαναγοράς μετοχών από την Commerzbank.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από τις εξελίξεις που έχουν «τρέξει» τον Σεπτέμβριο, με τον CEO της UniCredit Aντρέα Ορσέλ, να αποκτά συμπληρωματικό μερίδιο 4,5% στην Commerzbank και το συνολικό της μερίδιο να ανέρχεται στο 9%. Έτσι, η UniCredit κατέχει πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην τράπεζα μετά το γερμανικό κράτος που διατηρεί το 12%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ορσέλ ανέφερε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της πλήρους εξαγοράς, που αιφνιδίασε τους αξιωματούχους του Βερολίνου καθώς ανέμεναν οι θεσμικοί επενδυτές να αγοράζουν από μικρά ποσά ο καθένας.

Από την ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο πως η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διατηρηθεί η αυτονομία του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος της χώρας. «Η Commerzbank είναι ένα σταθερό και κερδοφόρο ίδρυμα. Η στρατηγική της είναι στραμμένη προς την ανεξαρτησία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα έφερνε η εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit σε ΕΕ και τράπεζες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider