Φινκ (BlackRock): Η Ευρώπη χρειάζεται ένα «πιο ενοποιημένο» τραπεζικό σύστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φινκ (BlackRock): Η Ευρώπη χρειάζεται ένα «πιο ενοποιημένο» τραπεζικό σύστημα
Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει την πιθανή συγχώνευση της Commerzbank και της UniCredit, καθώς είναι μέτοχος και στις δύο.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρότερο σύστημα κεφαλαιαγοράς και χρειάζεται ένα πιο ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Inc, Λάρι Φινκ, σε συνέντευξή του στο συνέδριο Global Dialogue του Βερολίνου την Τρίτη.

Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει την πιθανή συγχώνευση της Commerzbank και της UniCredit, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει «οποιαδήποτε δραστηριότητα» που συμβαίνει μεταξύ των δύο εταιρειών καθώς είναι μέτοχος και στις δύο. Συγκεκριμένα, η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της UniCredit και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής της Commerzbank.

«Πιστεύω πολύ σε μια ένωση τραπεζών και κεφαλαιαγορών», τόνισε ο Φινκ.

Τα σχόλια από τον επικεφαλής του μεγαλύτερου διαχειριστή χρημάτων στον κόσμο έρχονται μετά την πρόσφατη απόκτηση του 21% της Commerzbank από την UniCredit.

Ο Andrea Orcel, ο έμπειρος και διορατικός τραπεζίτης, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας, δήλωσε ότι η πλήρης εξαγορά είναι μια επιλογή, χαρακτηρίζοντας την προσέγγισή του ως «τεστ για την Ευρώπη». Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο «έχτισε» γρήγορα το μερίδιό του έχει εξοργίσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 12% της Commerzbank. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον χαρακτήρισε ως μία «εχθρική πράξη».

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και των δύο τραπεζών — Ορσέλ και Μπετίνα Ορλόπ — είχαν συνάντηση την Παρασκευή όπου η Orlopp εξήγησε τη στρατηγική της για τη γερμανική τράπεζα, ανέφερε το Bloomberg.

Οι αναλυτές της Citigroup Inc. δήλωσαν σε σημείωμα την Πέμπτη ότι η UniCredit πιθανότατα θα κέρδιζε την υποστήριξη των θεσμικών μετόχων εάν υποβάλει προσφορά εξαγοράς της Commerzbank. Μία ολοκλήρωση της υπόθεσης είναι το πιο πιθανό σενάριο στην τρέχουσα συγκυρία, είπαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen: Νέα projects ΑΠΕ στη Σικελία

ADNOC: Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΑΕ εξαγοράζει τη γερμανική Covestro έναντι 16,4 δισ. δολ.

CVS Health: Άνοδος της μετοχής μετά τις επαφές με hedge fund - Πιθανή η διάσπαση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider