Μπάφετ: Έριξε κάτω από το 10% το μερίδιό του στην BofA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Έριξε κάτω από το 10% το μερίδιό του στην BofA
Δεν σταματά να πουλά μετοχές της Bank of America ο Γουόρεν Μπάφετ, με τους επενδυτές να αναρωτιούνται ποιος είναι ο απώτερος σκοπός αυτής της στρατηγικής που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου. 

Δεν σταματά να πουλά μετοχές της Bank of America ο Γουόρεν Μπάφετ, με τους επενδυτές να αναρωτιούνται ποιος είναι ο απώτερος σκοπός αυτής της στρατηγικής που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου.

Με τη νέα πώληση μετοχών, πλέον η Berkshire Hathaway μείωσε το μερίδιό της στην BofA κάτω από το ορόσημo του 10%.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Μπάφετ προχώρησε στην πώληση περισσότερων από 9,5 εκατομμυρίων μετοχών, μοιρασμένη σε τρεις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από Τρίτη έως Πέμπτη. Η κίνηση μειώνει τις συμμετοχές του σε 775 εκατομμύρια μετοχές, ή ποσοστό περίπου 9,987%.

Δεδομένου ότι το μερίδιό του είναι πλέον κάτω από το βασικό όριο του 10%, η Berkshire Hathaway δεν απαιτείται να αναφέρει πλέον εντός δύο εργάσιμων ημερών τις συναλλαγές που αφορούν τα ίδια κεφάλαια αυτής της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές δεν θα γνωρίζουν τις επόμενες κινήσεις του Μπάφετ για κάμποσο καιρό. Παρά την νέα πώληση, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της BofA.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο περίπου 1% τον περασμένο μήνα παρά την πώληση της Berkshire. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η αγορά απορροφά τη μετοχή, βοηθούμενη από την επαναγορά της ίδιας της τράπεζας.

Ο Μπάφετ αγόρασε 5 δισ. δολάρια premium μετοχών της Bank of America το 2011 για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην «ταλαιπωρημένη» τράπεζα στον απόηχο της στεγαστικής κρίσης. Μετέτρεψε τα warrants σε κοινές μετοχές το 2017, καθιστώντας την Berkshire τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας, ενώ το 2018 και 2019 πρόσθεσε 300 εκατομμύρια περισσότερες μετοχές.

Η Berkshire έχει «ξεφορτωθεί» πολλές τραπεζικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της U.S. Bancorp, Wells Fargo και JP Morgan Chase, με τους αναλυτές να συμπεραίνουν πως ο Μπάφετ έχει γίνει λιγότερο ενθουσιώδης με τον τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αποκάλυψε ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ - Κοστίζει κάτω από 30.000 δολάρια

Sanofi: Κοντά σε deal 15 δισ. ευρώ για την πώληση του 50% της Opella στην αμερικανική CD&R

Stellantis: Απώλειες 3,5% για τη μετοχή μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του CEO το 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider