Sanofi: Κοντά σε deal 15 δισ. ευρώ για την πώληση του 50% της Opella στην αμερικανική CD&R

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sanofi: Κοντά σε deal 15 δισ. ευρώ για την πώληση του 50% της Opella στην αμερικανική CD&R
Σε συνομιλίες για την πώληση του 50% της μονάδας ανάπτυξης φαρμάκων Opella στην αμερικανική Clayton Dubilier & Rice (CD&R) βρίσκεται η Sanofi, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος, σε ένα deal που προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σε συνομιλίες για την πώληση του 50% της μονάδας ανάπτυξης φαρμάκων Opella στην αμερικανική Clayton Dubilier & Rice (CD&R) βρίσκεται η Sanofi, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος, σε ένα deal που προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η γαλλική εταιρεία δεν αποκάλυψε καμία οικονομική λεπτομέρεια για το πιθανό deal, ωστόσο διευκρίνισε πως περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο. Η μετοχή της Sanofi υποχωρεί κατά 0,55% στις συναλλαγές της Παρασκευής στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, η Sanofi είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο το γεγονός πως εξετάζει διάφορα σενάρια για τον διαχωρισμό της Opella, καθώς προσπαθεί να επενδύσει στην ανάπτυξη φαρμάκων στις δικές της μονάδες.

Τον Σεπτέμβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Sanofi είχε λάβει προσφορά από την CD&R καθώς και από τη ανταγωνίστρια PAI Partners για την επιχείρηση της Opella.

Η Opella απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζομένους και παράγει σειρά φαρμάκων, όπως το παυσίπονο Doliprane, που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην εγχώρια αγορά.

Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το CD&R ήταν ένα «σοβαρό επενδυτικό ταμείο» με θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη της Opella και των εργοστασίων της στη Γαλλία, ενώ πρόσθεσε ότι θα απαιτήσει οικονομικές δεσμεύσεις τόσο από τη Sanofi όσο και την CD&R, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης ότι τα κεντρικά γραφεία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων της επιχείρησης θα παραμείνουν στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάφετ: Έριξε κάτω από το 10% το μερίδιό του στην BofA

Stellantis: Απώλειες 3,5% για τη μετοχή μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του CEO το 2026

TD Bank: Πρόστιμο 3 δισ. δολαρίων στην 10η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider