Stellantis: Απώλειες για τη μετοχή μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του CEO το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Απώλειες για τη μετοχή μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του CEO το 2026
Stellantis
Η μητρική εταιρεία της Chrysler, Stellantis, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες θα αποσυρθεί μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις αρχές του 2026

Η μητρική εταιρεία της Chrysler, Stellantis, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες θα αποσυρθεί μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις αρχές του 2026 ενώ ανακοίνωσε μια ευρεία αναδιοργάνωση της διοίκησης, καθώς αγωνίζεται να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική.

Η μετοχή της Stellantis υποχωρεί σχεδόν 1,5% την Παρασκευή στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες 43%.

Τα κέρδη και οι πωλήσεις στην παραδοσιακή κερδοφορία της γαλλο-ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζουν να υποχωρούν, κάτι που ανάγκασε την εταιρεία να υποβαθμίσει το guidance για ολόκληρο το έτος, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει σε πιθανές μειώσεις στα μερίσματα και τις επαναγορές μετοχών της το επόμενο έτος.

Η επιβεβαίωση των σχεδίων αποχώρησης του Ταβάρες έρχεται εβδομάδες αφότου η Stellantis ανακοίνωσε ότι αναζητούσε τον διάδοχό του, αν και εκείνη τη στιγμή είχε αναφέρει ότι ήταν πιθανό να παραμείνει μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε πωλήσεις δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να ορίσει τον διάδοχό του μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αποκάλυψε ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ - Κοστίζει κάτω από 30.000 δολάρια

TD Bank: Πρόστιμο 3 δισ. δολαρίων στην 10η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος

Η Boeing καταγγέλλει το συνδικάτο 33.000 απεργών για «κακόπιστες διαπραγματεύσεις»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider