Αυτοκίνητο: Η κινεζική Geely έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοκίνητο: Η κινεζική Geely έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2025
Η αυτοκινητοβιομηχανία Geely, ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ομίλους αυτοκινήτων, θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Geely, ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ομίλους αυτοκινήτων, θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση της Geely και στην Ευρώπη. Το πρώτο μοντέλο που θα εισάγει η Geo Mobility Hellas (επίσημος εισαγωγέας) στην Ελλάδα θα είναι το Geely Galaxy EX5.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο (C - SUV) που αποδίδει 215 ίππους και έχει αυτονομία 425 χιλιομέτρων. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με την καινοτόμο μπαταρία Geely Short Blade, η οποία είναι σχεδιασμένη για να έχει διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Geely είναι μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ και διαθέτει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο διεθνών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Volvo, Geely Auto, LYNK & Co, Polestar, ZEEKR, Lotus, PROTON, Smart κ.α.

Απασχολεί πάνω από 190.000 άτομα παγκοσμίως και λειτουργεί πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Μαλαισία. Η Geely πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλες τις περιοχές και το 2023, ο όμιλος παρέδωσε πάνω από 2,79 εκατομμύρια οχήματα σε όλες τις μάρκες του, αύξηση 20% από το 2022. Τα έσοδα το 2023 ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Geo Mobility Hellas που εισάγει την Geely στην Ελλάδα είναι θυγατρική του Union Group που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο, οι υποδομές, η ενέργεια και τα ακίνητα και σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Πολωνίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Καναδά. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union είναι ο εισαγωγέας των Toyota, Lexus, Geely και Zeekr στο Ισραήλ, αλλά και των αντιπροσωπειών Toyota και Nissan στον Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανάληψη ελέγχου της Polestar απ΄τη Geely φέρνει στο προσκήνιο την αναταραχή στα EV

Mercedes-Benz: Άνοδος πωλήσεων των plug-in υβριδικών, πτώση των ηλεκτρικών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider