Μουστάκας: Αύξηση τζίρου και αναζήτηση ευκαιριών για μεγέθυνση – Πού άνοιξαν νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μουστάκας: Αύξηση τζίρου και αναζήτηση ευκαιριών για μεγέθυνση – Πού άνοιξαν νέα καταστήματα
Η άνοδος κύκλου εργασιών και κερδοφορίας και τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών. Τα νέα σημεία πώλησης και η επόμενη μέρα.

Ανάπτυξη με σταθερούς ρυθμούς προβλέπει για το 2024 η εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας, εφόσον δεν προκύψουν περαιτέρω ζητήματα λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν η άνοδος των τιμών ενέργειας αλλά και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών στα λοιπά αγαθά, καθώς και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Η εταιρεία – συνώνυμο της αγοράς παιχνιδιών επικεντρώνεται στην επίτευξη των στόχων του επιχειρηματικού της μοντέλου, το οποίο βασίζεται στις αξίες της αειφόρου ανάπτυξης και της επιχειρηματικής ηθικής, ενώ έχει ως βασική στρατηγική την εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών για περαιτέρω μεγέθυνση.

Ξεπέρασε τα 76 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της αλυσίδας που καταχωρήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο ΓΕΜΗ, το 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 76,26 εκατ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών 67,92 εκατ. ευρώ το 2022.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα επίπεδα των 6,66 εκατ. ευρώ έναντι 4,62 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, με τη διοίκηση να σημειώνει ότι «η χρήση 2023 υπήρξε πολύ ικανοποιητική ως προς τον κύκλο εργασιών και ως προς τα καθαρά αποτελέσματα, δεδομένων των ασφυκτικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην αγορά λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και της κρίσης που δημιουργήθηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα

Όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση της Μουστάκας, «ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας παρέμεινε στο προσκήνιο, επηρεάζοντας τις ενεργειακές αγορές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Η αστάθεια αυτή είχε επίδραση στο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών, δηλαδή στα λειτουργικά κόστη της εταιρείας. Επίσης, η συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, δημιούργησε προκλήσεις για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι παραπάνω γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν την παγκόσμια οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα, απαιτώντας από την εταιρεία μας να προσαρμόσει τις στρατηγικές της και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προέκυψαν».

«Το 2024, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις αυτές και να αναπροσαρμόζουμε τις επιχειρησιακές μας πρακτικές για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή μας. Η ισχυρή ταμειακή θέση της εταιρείας την

31.12.2023 - η οποία μεταφράζεται σε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 41,046 εκατ. ευρώ - αποτελεί τη σημαντικότερη εγγύηση ότι η εταιρεία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες δυσκολίες που θα προκύψουν από την αύξηση του κόστους λειτουργίας», τονίζεται επίσης.

Τα νέα καταστήματα

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας, η Μουστάκας διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 24 καταστημάτων. Από αυτά, τα 17 βρίσκονται στην Αθήνα, τα 4 στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης και Ρόδο.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δύο νέα καταστήματα που άνοιξαν πριν λίγο διάστημα. Πρόκειται για το κατάστημα της Γλυφάδας επί της οδού Ανδρέα Λαζαράκη, δίπλα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και για το κατάστημα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά κατάστημα της αλυσίδας στη συμπρωτεύουσα, ενώ κατά τις πληροφορίες το προσεχές διάστημα εξετάζεται το άνοιγμα και νέου καταστήματος εκτός Αθηνών.

Στα 581 άτομα ο μέσος αριθμός εργαζομένων

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Μουστάκας διαθέτει ένα ιδιόκτητο κατάστημα και 23 ακόμα τα οποία λειτουργούν με μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης.

Ο μέσος όρος των εργαζομένων είναι 581 άτομα, από τα οποία 382 άτομα είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 65,75%,ενώ από τα 122 άτομα που απασχολούνται ως διοικητικό προσωπικό, τα 59 άτομα είναι γυναίκες, ήτοι ποσοστό 48,36%.

Η αρχή έγινε από μια μικρή βιοτεχνία...

Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρείας ήταν ο Γεώργιος Ν. Μουστάκας.

Από τα πρώτα της βήματα η εταιρεία έθεσε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδόμησε την ανάπτυξή της, ενώ σήμερα, μετά από τρεις γενιές, τα καταστήματα Μουστάκας συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο παιδί και το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Cosmos Sport: Άλμα πωλήσεων και δυναμική επέκταση δικτύου – Τα νέα καταστήματα

Μπάρμπα Στάθης: Επενδύσεις έως 30 εκατ. ευρώ, το ενδεχόμενο νέου εργοστασίου και το στοίχημα των plant based προϊόντων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider