United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων
Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η United Airlines την Τρίτη χάρη στη βελτιωμένη διαπραγματευτική της δύναμη, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το τρέχον τρίμηνο.

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η United Airlines την Τρίτη, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το τρέχον τρίμηνο. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινάει επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, η πρώτη της μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός αερομεταφορέας αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 2,50 έως 3 δολαρίων ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών της LSEG να κάνει λόγο για τριμηνιαία κέρδη 2,68 δολάρια ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,33 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,17 δολάρια.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας σημείωνε άνοδο της τάξης του 1,5% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές διαπραγματεύσεις.

Η υπερπροσφορά αεροπορικών θέσεων στην εγχώρια αγορά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου είχε αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων, πλήττοντας τα κέρδη τους.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες έχουν μετριάσει τη χωρητικότητά τους, με την ετήσια αύξηση των εγχώριων θέσεων να έχει μειωθεί στο 1,5% τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από το 5,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με αναλυτές της BofA.

Η United Airlines δήλωσε ότι τα έσοδα των εσωτερικών πτήσεων ήταν θετικά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια Delta Air Lines ανέφερε μείωση κατά 26% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, αφού ανήλθαν στα 971 εκατ. δολάρια, από 1,31 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Τρίτη αναθεώρηση του guidance μετά από ένα δυνατό γ' τρίμηνο

Προς αναθεώρηση των 14 εμπορικών σημάτων της έως το 2026 η Stellantis

Attica Group: Ο Γιώργος Παπανικολάου, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Κουλτούρας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider