Κομισιόν: Το Χ δεν πρέπει να χαρακτηριστεί «ρυθμιστής» βάσει της DMA

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν: Το Χ δεν πρέπει να χαρακτηριστεί «ρυθμιστής» βάσει της DMA
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπέρανε ότι η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του X δεν θα πρέπει να ρυθμιστεί ως «βασική υπηρεσία πλατφόρμας» βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπέρανε ότι η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του X δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «βασική υπηρεσία πλατφόρμας» βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη κατόπιν διεξοδικής έρευνας αγοράς που ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2024, μετά την κοινοποίηση από το X της ιδιότητάς του ως πιθανού «πυλωρού». Μαζί με την κοινοποίηση, το X κατέθεσε επιχειρήματα αντίκρουσης με τα οποία εξηγούσε γιατί η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που παρέχει δεν θα πρέπει, κατά την άποψή του, να θεωρηθεί σημαντική πύλη σύνδεσης επιχειρήσεων και καταναλωτών, ακόμη και αν το X θεωρείται ότι πληροί τα ποσοτικά όρια που καθορίζει η πράξη για τις ψηφιακές αγορές.

Κατόπιν διεξοδικής αξιολόγησης όλων των επιχειρημάτων και των απόψεων που κατέθεσαν τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη και κατόπιν διαβούλευσης με τη συμβουλευτική επιτροπή για τις ψηφιακές αγορές, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το X πράγματι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πυλωρός όσον αφορά τη διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η έρευνα αποκάλυψε ότι το Χ δεν αποτελεί σημαντική πύλη σύνδεσης επιχειρηματικών χρηστών με τελικούς χρήστες.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά όσον αφορά την εν λόγω υπηρεσία εάν προκύψουν ουσιαστικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι στα ταξίδια τους - Τα λιγότερα δίνουν οι Έλληνες

Το 34% των αλλοδαπών στην ΕΕ «στριμώχνεται» στα σπίτια - Στο top 5 η Ελλάδα

Ιταλία: «Χαράτσι» 3,5 δισ. ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικές στον προϋπολογισμό του 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider