Πόσο πλουσιότερος έγινε ο Μασκ μετά την εκτίναξη 21,92% της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσο πλουσιότερος έγινε ο Μασκ μετά την εκτίναξη 21,92% της Tesla
Η Tesla στο 3ο τρίμηνο πέτυχε τα μεγαλύτερα κέρδη της από το καλοκαίρι του 2023 - Ράλι άνω της δεκαετίας για τη μετοχή με σχεδόν +22%.

Ο Έλον Μασκ πρόσθεσε 33,5 δισ. δολάρια στο net worth του μετά το ράλι δεκαετίας (+22%) της Tesla στην Wall Street την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ο (ήδη) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των «ανταγωνιστών» του. O λόγος για την εκτίναξη της Tesla στα ταμπλό ήταν η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της, καθώς στο 3ο τρίμηνο πέτυχε τα μεγαλύτερα κέρδη της από το καλοκαίρι του 2023.

Συγκεκριμένα, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,72 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν κέρδη 0,58 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, από 1,85 δισ. δολάρια ή 53 σεντς/μετοχή, ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια για το γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Ο Μασκ προέβλεψε αύξηση έως και 30% στις πωλήσεις οχημάτων το επόμενο έτος και ανακοίνωσε ότι το Cybertruck δημιούργησε έφερε έσοδα για πρώτη φορά. Το rebound για την μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήρθε μετά από 4 συνεχόμενα τρίμηνα απογοητευτικών αποτελεσμάτων καθώς έχει δυσκολευτεί εν μέσω επιβράδυνσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Το ημερήσιο άλμα στην περιουσία του 53χρονου ήταν το τρίτο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ και έφερε την περιουσία του στα 270,3 δισεκατομμύρια δολάρια, διατηρώντας προβάδισμα 61 δισ. δολαρίων από τον δεύτερο Τζεφ Μπέζος. Η Tesla στοιχηματίζει στα αυτόνομα οχήματα ως βασικό τομέα ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Μασκ αναμένει η Tesla να αρχίσει να κυκλοφορεί το Cybercab robotaxis το 2026 και σχεδιάζει να παράγει τελικά 2 έως 4 εκατ. μονάδες ετησίως. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι η Tesla θα γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, και πιθανότατα σε μεγάλη απόσταση από την δεύτερη», υπογράμμισε το αφεντικό των Tesla, X, SpaceX και Neuralink.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεφόρτωμα μετοχών στο Χρηματιστήριο - Κόκκινο το ταμπλό

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Δικαστική δικαίωση απέναντι στην Heineken στην Ολλανδία- Η θέση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider