Energean: Υψηλότερη η μέση αμοιβή για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Energean: Υψηλότερη η μέση αμοιβή για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες
Παρότρυνση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία “EmpowerMed Women”.

Οι γυναίκες εργαζόμενες αμείβονται κατά μέσο όρο 18% υψηλότερα από τους άνδρες που εργάζονται στην Energean, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Παράλληλα, η Energean κάλεσε το σύνολο των εργαζομένων της να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του East Mediterranean Gas Forum “EmpowerMed Women”, την οποία άλλωστε προσυπέγραψε πρώτος, μαζί με προσωπικότητες της πολιτικής και του ενεργειακού τομέα στην Μεσόγειο, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean.

O κ. Ρήγας, μιλώντας στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του πρόσφατου Egypt Energy Show στο Κάιρο, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αποδοχών, τονίζοντας ότι οι καλές αμοιβές είναι απαραίτητες ως κίνητρο για να προσέλθουν ακόμη περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Energean αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τις αμοιβές και το γενικότερα ευνοϊκό για τις γυναίκες εργασιακό περιβάλλον, αλλά και για το ότι θέσεις-κλειδιά στην ιεραρχία του ομίλου κατέχουν γυναίκες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Πρόεδρο κ. Karen Simon, την Country Manager και Διευθύνουσα Σύμβουλο για την Ελλάδα κ.Κατερίνα Σάρδη, αλλά και τις γ ναίκες-μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επικεφαλής Τμημάτων στoν όμιλο της Energean.

H Energean είναι μέλος του δικτύου Inclusive Employers και προσυπογράφει την φετινή έκκληση του OHE για δράση για ισότητα στα δικαιώματα, τις ευκαιρίες και την εξουσία ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που διασφαλίζει τις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης.

Επιπλέον, η έκκληση προς τους εργαζόμενους της εταιρείας να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία “EmpowerMed Women” έχει τη λογική της διαρκούς προσήλωσης σε δράσεις, προγράμματα, εκπαιδεύσεις, έρευνα, κοινωνική δικτύωση και όχι απλώς στον εορτασμό μιας ημέρας κάθε χρόνο.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα γραφεία της Energean στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Θάλασσα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις τιμής για την φετινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche SE: Βαριές απομειώσεις και ζημία 20 δισ. ευρώ για το 2024

Τράπεζες: Τι προβλέπουν τα νέα business plans – Άνω των 2,2 δισ. ευρώ η ανταμοιβή των μετόχων φέτος από τα κέρδη του 2024

Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για την πώληση της Telekom Romania από τον ΟΤΕ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider