ΒΟΑΚ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης εντός Απριλίου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΒΟΑΚ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης εντός Απριλίου
Την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το μεγαλύτερο τμήμα του BOAK (Χανιά – Ηράκλειο), μέσα στον Απρίλιο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το μεγαλύτερο τμήμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (BOAK), δηλαδή το Χανιά – Ηράκλειο, μέσα στον Απρίλιο, όπως έχει ήδη αναφέρει ως ενδεχόμενο το insider.gr, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο και επισκέφτηκε. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα εκτελεστούν στη χώρα με ανάδοχο τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και προϋπολογισμό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο νέος υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας μίλησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Επανέλαβαν επίσης ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος και η επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ο Ε65 το 2026 και το Flyover (περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης) τέλος 2027.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως τα έργα αποκατάστασης από την κακοκαιρία Daniel αποτελούν προτεραιότητα. Στάθηκε στην κατεπείγουσα ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τα συστήματα ασφαλείας και με διαδικασίες για τα έργα πιο σύντομες, ακόμα και στα όρια του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναβαθμίζει Alpha Bank και Πειραιώς η Moody's - Διαφοροποιήσεις στις προοπτικές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider