Πράσινο φως για «fast track» επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινο φως για «fast track» επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Σε τροχιά υλοποίηση μπαίνει το τουριστικό συγκρότημα «Kilada Hills» στο Πόρτο Χέλι μετά από την έγκριση και δημοσίευση στο ΦΕΚ του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Πρόκειται για επένδυση η οποία είχε ενταχθεί στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων (fast track).

Το Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2,000 στρεμμάτων. Αποτελεί επένδυση της εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, Dolphin Capital Investors, και το νέο τουριστικό συγκρότημα θα είναι μέρος του Porto Heli Collection της εταιρείας η οποία ήδη έχει δύο τουριστικά θέρετρα στην περιοχή. Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2012, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου Amanzoe και η συνέχεια τον Αύγουστο του 2014, όταν εγκαινιάστηκε και το Nikki Beach Resort & Spa.

Το Killada Hills θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις και θα αποτελείται από ξενοδοχείο 300 κλινών, γήπεδο γκολφ 18 οπών και beach club. Θα έχει επίσης 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες προς πώληση. Το θέρετρο θα λειτουργεί σε ετήσια βάση και αναμένεται να δημιουργήσει 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider