Protergia: Να δοθούν τα σωστά μηνύματα για τις επενδύσεις

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Protergia: Να δοθούν τα σωστά μηνύματα για τις επενδύσεις

Στα προβλήματα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις στον κλάδο αναφέρθηκε ο κ. Ντίνος Μπενρουμπή, διευθύνων σύμβουλος της Protergia μιλώντας στο δεύτερο συνέδριο για την ενέργεια που διοργανώνει το HAEE.

Όπως ανέφερε, η κατάρτιση του ενεργειακού σχεδιασμού πρέπει να λάβει υπόψη πολλές παραμέτρους (στόχοι, διαδικασία, μέθοδοι της ΕΕ, target policies κλπ).

Πρέπει να εξακριβωθεί τι επενδύσεις πρέπει να γίνουν και πως γιατί το θέμα δεν είναι το έλλειμμα ενέργειας αλλά ενδεχομένως το έλλειμμα ισχύος, όπως επεσήμανε. «Η Ελλάδα μακροπρόθεσμα δεν θα έχει έλλειμμα ενέργειας. Ενέργεια θα έχουμε. Ισχύ θα έχουμε;», σημείωσε σχετικά ο κ. Μπενρουμπή.

Αναφερόμενος στις υποδομές, το δυναμικό και τα αποθέματα καυσίμων εκτίμησε ότι το brent έχει βρει μια ισορροπία τρόμου, θα υπάρξει αύξηση των ΑΠΕ, ο λιγνίτης θα παραμείνει στα προβλεπόμενα σημειώνοντας ότι «άλλες μονάδες θα μείνουν, άλλες θα φύγουν, θα κατασκευαστεί τουλάχιστον άλλη μια μονάδα» ενώ για το φυσικό αέριο τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών.

Τέλος, σημείωσε ότι «οι αγορές και οι επενδυτές θα βρουν τη λύση αν έχουν τα κατάλληλα μηνύματα από την αγορά (demand-response)».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider