Υψηλότερη τιμή αναμένεται για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλότερη τιμή αναμένεται για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Στην πώληση του ΔΕΣΦΑ και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σωτήρης Νίκας, μιλώντας στο δεύτερο συνέδριο για την ενέργεια που διοργανώνει το ΗΑΕΕ στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, η οποία ναυάγησε, όπως είναι γνωστό, στο τέλος του προηγούμενου έτους και την επανεκκίνηση της διαδικασίας, η οποία όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, σημείωσε ότι: «Υπάρχουν κάποιοι Ευρωπαίοι διαχειριστές που θα αποκτήσουν το 66% της εταιρείας μας. Αυτή η επένδυση είναι πολύ αναμενόμενη. Οι διαχειριστές είναι γνωστοί σε εμάς. Υπάρχουν Ευρωπαίοι διαχειριστές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αναλάβουν την πλειοψηφία των μετοχών και περιμένουμε ισχυρό ανταγωνισμό. Περιμένουμε η τιμή να υπερβεί την τιμή που προσφέρθηκε στην προηγούμενη φάση. Αναμένουμε η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης να έχει σημαντικά οφέλη για την εταιρεία. Περιμένουμε να δούμε μια μεγαλύτερη συνεισφορά και να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση του ΔΕΣΦΑ και υποστηρίζοντας τη λειτουργία της εταιρείας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το 2016 ήταν πιο επιτυχημένη χρονιά σε σχέση με το 2015» και ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον θα είναι ακόμη περισσότερο ευοίωνο και επιτυχές το 2017».

«Ο ΔΕΣΦΑ είναι εδώ ως ο θεματοφύλακας του φυσικού αερίου και προσφέρει υπηρεσίες συμφωνίας για πρόσβαση τρίτων», ανέφερε ο κ. Νίκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider