Τζον Κάλαμος: Θέλουμε να γίνουμε καταλύτες για την ανάπτυξη

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζον Κάλαμος: Θέλουμε να γίνουμε καταλύτες για την ανάπτυξη

Θέλουμε να γίνουμε καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Eλληνοαμερικάνος επενδυτής Τζον Κάλαμος από το βήμα του συνεδρίου Capital Link CSR in Greece, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με πιο γοργό ρυθμό για να καταστεί περισσότερο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Calamos Investments που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο κ. Κάλαμος στάθηκε ιδιαίτερα στο ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα στη χώρα, σημειώνοντας την ανάγκη να γίνει πιο ευέλικτο και λειτουργικό.

Υπογράμμισε ακόμα ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι σημαντικό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά τη δεδομένη στιγμή και πρόσθεσε ότι αν βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα μπορούν να έρθουν και άλλοι επενδυτές.

«Δεν είναι μυστικό ότι έρχομαι σταθερά στην Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια αναζητώντας ευκαιρίες σε διάφορους τομείς», είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Calamos, Τζον Κουδούνης. Παράλληλα, ανέφερε πως ο όμιλος έχει ήδη τοποθετηθεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά συμμετέχοντας από πέρσι στην AIG Greece.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί επέλεξε ο όμιλος να τοποθετηθεί στην Ελλάδα τώρα ο ελληνοαμερικάνος μάνατζερ τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος σε ότι αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας και εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στην ανάκαμψη της.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε και ο Ματ Φέρφιλντ ιδρύτης και συνδιευθύνων σύμβουλος της Exin Partners, που συμμετέχει στο σχήμα για την Εθνική Ασφαλιστική με την Calamos Investments. Όπως είπε ο ίδιος υπάρχει καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία «ακούει τους ξένους επενδυτές και προσπαθεί να βοηθήσει όπου μπορεί».

«To κλίμα έχει αλλάξει και είναι θετικό. Η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ξένων επενδυτών», σημείωσε ο κ. Παύλος Κανελλόπουλος της AIG Greece επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα προβληματισμός και επιφυλακτικότητα. «Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι ένα ασφαλές λιμάνι. Αυτό επιζητούν και οι επενδυτές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider