Eurobank: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,95%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,95%

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η καλυμμένη ομολογιακή έκδοση της Eurobank, η οποία συγκέντρωσε 500 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κοινό με υπερκάλυψη της ζήτησης πάνω από 2 φορές.

Τα ομόλογα είναι σταθερού επιτοκίου, τριετούς διάρκειας και φέρουν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%.

Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες, ενώ σε ποσοστό 85% καλύφθηκε από θεσμικούς επενδυτές.

Προηγήθηκε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα, στο πλαίσιο 4μερου roadshow σε Λονδίνο, Μιλάνο, Αθήνα, Φρανκφούρτη και Μόναχο την προηγούμενη εβδομάδα.

Συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, NatWest Markets και Commerzbank. Η συναλλαγή οριοθετεί την επιστροφή της Eurobank στις Διεθνείς Αγορές μετά την τελευταία της παρουσία το 2014, και θα συμβάλλει στην περαιτέρω απομείωση της χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησης της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider