Ιστορικό ρεκόρ επιβατών για την Aegean το 2017

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό ρεκόρ επιβατών για την Aegean το 2017

Με ιστορικό ρεκόρ και αύξηση 6% έκλεισε η επιβατική κίνηση για την Aegean και την Olympic Air το 2017, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 13 εκατομμύρια επιβάτες. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες, 750 χιλιάδες περισσότεροι δηλαδή από το προηγούμενο έτος.

Σημαντικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017, δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Κύριος μοχλός ανάπτυξης εξακολουθεί να αποτελεί το δίκτυο του εξωτερικού με την συνολική κίνηση να ανέρχεται στους 7,3 εκ. επιβάτες, καταγράφοντας δηλαδή ετήσια αύξηση 9%.

Ωστόσο αυξημένη καταγράφηκε και η κίνηση του εσωτερικού παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα στο εσωτερικό διακινήθηκαν 5,9 εκ. επιβάτες από τα 5,7 εκ. το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της εσωτερικής κίνησης έπαιξαν οι ελκυστικές και τακτικές προσφορές ναύλων της εταιρείας που με τη σειρά τους οδηγούν σε υψηλότερες πληρότητες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας, αποτέλεσε το κύριο πεδίο επένδυσης της εταιρείας για ακόμη μια χρονιά. Το σύνολο της κίνησης του ΔΑΑ αυξήθηκε κατά 9% ενώ η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15%, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η AEGEAN μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 10 εκ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Ιστορικά υψηλοί ήταν και οι συντελεστές πληρότητας του αεροδρομίου για το προηγούμενο έτος, με το σύνολο του δικτύου του εσωτερικού και του εξωτερικού να ανέρχεται σε 83% από 77%.

«Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά. Αξιοποιήσαμε αποτελεσματικότερα το στόλο μας, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες. Ενισχύσαμε τη θέση μας στο βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη της. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε την προβολή προϊόντων και προορισμών στις πτήσεις μας. Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700 χιλ. επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών του χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεα βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider