Σε κρίσιμη καμπή το επικουρικό ταμείο της Εθνικής Τράπεζας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κρίσιμη καμπή το επικουρικό ταμείο της Εθνικής Τράπεζας

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν συνταξιούχοι αλλά και εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας έξω από το κτίριο διοίκησης της τράπεζας αντιδρώντας στη μη καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων.

Η επικουρική σύνταξη για 16.500 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας ενδέχεται να χαθεί οριστικά, καθώς με απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας, κατόπιν κατευθυντήριων γραμμών του SSM διακόπηκε η χρηματοδότηση προς το επικουρικό ταμείο ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας).

Το Δεκέμβριο για πρώτη φορά δεν καταβλήθηκαν οι επικουρικές ύψους κατά μέσο όρο 550 ευρώ, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων.

Η Εθνική Τράπεζα, που ήταν ο κύριος χρηματοδότησης του επικουρικού αποφάσισε τη διακοπή της χρηματοδότησης για λόγους «οικονομικής εξυγίανσης», με τη διοίκηση να απαιτεί την ένταξη των δικαιούχων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ), κάτι που αναμένεται να φέρει περικοπές ύψους 70%. Η άλλη επιλογή που προτάθηκε ήταν το κούρεμα σε σημείο πετσοκόμματος των επικουρικών, οι οποίες θα έφταναν μόλις τα 70-80 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider