Τραπεζίτες: Δείξαμε σημαντική πρόοδο στη Φρανκφούρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζίτες: Δείξαμε σημαντική πρόοδο στη Φρανκφούρτη

Την ουσιαστική βελτίωση των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουν οι τράπεζες για τη σταδιακή επιστροφή του κλάδου στην κανονικότητα, παρουσίασαν στη Φρανκφούρτη οι Έλληνες τραπεζίτες.

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ και τους συνεργάτες τους.

Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, κ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), κ. Φραγκιαδάκης (Εθνική Τράπεζα), κ. Καραβίας (Eurobank) και κ. Φιλάρετος (Alpha Bank) παρουσίασαν διεξοδικά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και πρόκειται να υλοποιηθούν τους προσεχείς μήνες ως προς τη ρευστότητα, την αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων, τη συμμόρφωση στις εποπτικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις και την πλήρη υιοθέτηση του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 9.

Η ΕΕΤ εκπροσωπήθηκε επίσης από τον πρόεδρό της και πρόεδρο της Eurobank, κ. Καραμούζη, από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, κ. Αρώνη και τη Γενική Γραμματέα της ΕΕΤ, κ. Απαλαγάκη.

Στις συναντήσεις αυτές, η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ επιβεβαίωσε την πάγια θέση των ελληνικών τραπεζών να συνεργαστούν πλήρως με τις αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές και να υλοποιήσουν όλες τις δεσμεύσεις και οδηγίες με στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη συμμόρφωση στο νέο εποπτικό πλαίσιο και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο Γενς Βάιντμαν

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, παρέθεσε γεύμα εργασίας κατά το οποίο συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η γερμανική και ελληνική οικονομία και οι συνθήκες λειτουργίας των τραπεζικών τους συστημάτων.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, το βελτιούμενο οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, προσαρμογών και σημαντικών θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών.

Τονίστηκε ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και η διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για επενδύσεις και προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, αποτελούν κρίσιμες προϋποθέσεις επίτευξης διατηρήσιμης αναπτυξιακής πορείας επιστροφής της Ελλάδας σε κλίμα οικονομικής κανονικότητας και βελτίωσης της εικόνας της χώρας στη γερμανική και διεθνή αγορά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμότατα τον Πρόεδρο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και τους συνεργάτες του για την πρόσκληση και επιβεβαίωσε την πρόθεση των τριών φορέων εκπροσώπησης του ιδιωτικού τομέα (ΕΕΤ-ΣΕΒ-ΣΕΤΕ) για τη συνέχιση θετικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για την ελληνική οικονομία, την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας.

Στο γεύμα συμμετείχε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Γενς Πλέτνερ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εμπορικών τραπεζών και της επιχειρηματικής κοινότητας των δυο κρατών. Εκ μέρους του ΣΕΒ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Φέσσας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Μυτιληναίος καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, κ. Στασινόπουλος. Ο ΣΕΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Ρέτσο, και τον κ. Βασιλάκη, Αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider