Η ΕΧΙΝ δηλώνει «αφοσιωμένη» στην Εθνική Ασφαλιστική

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΧΙΝ δηλώνει «αφοσιωμένη» στην Εθνική Ασφαλιστική

Σε μια λακωνική ανακοίνωση η EXIN αναφέρει ότι παραμένει αφοσιωμένη στο κλείσιμο της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να καθησυχάσει την αγορά μετά από την σημερινή ανακοίνωση των Ελληνοαμερικάνων επενδυτών Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης για την κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας.

«Η EXIN μόλις πληροφορήθηκε ότι ένας από τους εταίρους της αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα δελτίο Τύπου σχετικά με την ύπαρξη δικαστικής διαμάχης με την EXIN. H ΕΧΙΝ δεν σχολιάζει δικαστικές υποθέσεις ούτε απειλές για δικαστικές υποθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας και προστίθεται: «Η EXIN παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στο γρήγορο κλείσιμο της συναλλαγής για την Εθνική Ασφαλιστική μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το οικογενειακό γραφείο επενδύσεων του Τζον Κάλαμος στο Σικάγο ανακοίνωσε πως οι Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης κατέθεσαν αγωγή κατά της EXIN Financial Services Holdings B.V ζητώντας ποσό άνω των 41 εκατ. δολαρίων από δάνεια που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ΕΧΙΝ δεν έχει καταθέσει καμία οικονομική κατάσταση, ενώ οι δύο επενδυτές ζήτησαν από την ΕΧΙΝ να μην υπάρχει καμιά αναφορά των ονομάτων τους σε ότι έχει να κάνει σχέση με την εταιρεία. Και πράγματι λίγη ώρα αργότερα τα ονόματα των Τζον Κάλαμος και του Τζον Κουδούνη που μέχρι σήμερα το πρωί εμφανιζόντουσαν ως συνιδρυτές και εταίροι της EXIN Partners εξαφανιστήκαν από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ούτε από την Εθνική Τράπεζα ούτε από την Τράπεζα της Ελλάδος που λειτουργεί ως εποπτική αρχή. Αυτό που είναι γνωστό από πηγές της ΤτΕ είναι ότι ο φάκελος της εξαγοράς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς λείπουν τα στοιχεία για το ποιοι συμμετέχουν στο επενδυτικό και χρηματοδοτικό σχήμα. Τυπικά η εξαγορά θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Εργαζόμενοι: Σταματήστε την πώληση

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρει ότι οι σημερινές εξελίξεις «αποκαλύπτουν την πλήρη αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία του “υποψήφιου επενδυτή” EXIN Group» και καλεί την Εθνική Τράπεζα, «έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης».

Ακόμη καλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να «αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες» και παράλληλα επισημαίνει τις «σοβαρότατες ευθύνες τόσο της Morgan Stanley όσο και της Goldman Sachs (σύμβουλοι πώλησης), που είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιριών».

«Παρών» από την Fosun

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων το ενδιαφέρον τους δηλώνουν οι Κινέζοι της Fosun που είχε διεκδικήσει και αυτή την Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι κινέζοι εμφανίζονται πρόθυμοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς, αν τελικά καταρρεύσει η συμφωνία με την EXIN. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια καινούργια διαγωνιστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider