Την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν οι προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν οι προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Δεν θα αποσφραγιστούν σήμερα Παρασκευή οι βελτιωμένες προσφορές που υπέβαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δύο «μνηστήρες» για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Η διαδικασία όπως φαίνεται μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την μετάθεση λήφθηκε για τυπικούς λόγους προκειμένου να μην υπάρχει κανένα θέμα με τη διαγωνιστική διαδικασία. Μετά από την αποσφράγιση των προσφορών το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει και νέα βελτιωμένη προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει ότι το τίμημα μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν κοντά στα 460 - 480 εκατ. ευρώ. Τέλος, σημειώνεται ότι στο πρώτο σχήμα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι του αγωγού TAP, δηλαδή η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, και η ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη προσφορά έχει γίνει από την ισπανική Reganosa, μαζί με τη ρουμανική Transgaz, και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider