Φραγκιαδάκης: Επενδύσεις 10 δισ. από την Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκιαδάκης: Επενδύσεις 10 δισ. από την Εθνική Τράπεζα

Σε συνολικές επενδύσεις 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει την επόμενη τριετία η Εθνική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Hellenic Association for Energy Economics που διεξάγεται σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα.

«Έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων αναδιάρθρωσης τους, και έχοντας χτίσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, οι Ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να είναι ο καταλύτης των επενδύσεων στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης

«Θεωρούμε πως οι επενδύσεις στην ενέργεια στην Ελλάδα θα είναι της τάξης του άνω των 8 δισ. την επόμενη πενταετία. Στοχεύουμε, και δουλεύουμε έμπρακτα ως προς αυτό, να διαθέσουμε τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ εξ αυτών. Έχουμε διαχρονικά υπάρξει υποστηρικτές των μεγαλύτερων τομών και έργων στους βασικούς οικονομικούς κλάδους της χώρας. Έτσι και τώρα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της ενέργειας στην Ελλάδα, θα συμβάλλουμε έμπρακτα προς την ανάπτυξής της», σημείωσε ο CEO της ΕΤΕ.

Όπως εξήγησε, είναι εμφανές ότι η ενέργεια για εμάς θα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της στρατηγικής μας στόχευσης, πράγμα που καθιστά την Εθνική Τράπεζα στην πράξη, ως την τράπεζα της ενέργειας, στηρίζοντας αυτή τη στιγμή όλα τα μεγάλα έργα του κλάδου.

«Αν πρέπει να συνταχθούν οι δυνάμεις μας στη χώρα γύρω από τους τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, τότε αναμφισβήτητα ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει πρωτοφανή δυναμική. Μαζί με τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τις μεταφορές και τα logistics, η ενέργεια στην Ελλάδα είναι και αναμένεται να εξακολουθήσει να είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας, ο τομέας που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider