Βιλερουά: Είμαστε κοντά στο τέλος του QE

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά: Είμαστε κοντά στο τέλος του QE

Πλησιάζει το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά, γι αυτό και η ΕΚΤ θα πρέπει κατά την πρώτη αύξηση επιτοκίων να επικαιροποιήσει το guidance της.

«Ο χρόνος λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πλησιάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιλερουά σε συνέδριο της Τράπεζας της Γαλλίας και συμπλήρωσε ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει ακόμα την βιώσιμη προσαρμογή στο μονοπάτι του πληρωθισμού.

Ωστόσο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε πως η πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι «ξεκάθαρα προσωρινή» και πως η ΕΚΤ δεν θα καθυστερήσει την έξοδο από την ποσοτική χαλάρωση για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

ημειώνεται ότι βάση του υπάρχοντος προγραμματισμού η ΕΚΤ αναμένεται να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το αν το QE θα λήξει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν αποτελεί «υπαρξιακό πρόβλημα», κατά τον Βιλερουά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider