Τo CVC δίνει 198 εκατ. ευρώ για το Υγεία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τo CVC δίνει 198 εκατ. ευρώ για το Υγεία

Κυρίαρχος στην ιδιωτική υγεία σκοπεύει να καταστεί η επενδυτική εταιρεία CVC Capital Partners, η οποία προσφέρει 197,97 εκατ. ευρώ για το 70,38% του Υγεία που κατέχει η Marfin Investment Group μέσω της Hellenic Healthcare που ήδη έχει εξαγοράσει τα νοσοκομεία Metropolitan και Ιασώ General.

Θετική ήταν η αντίδραση των επενδυτών στην επίσημη ανακοίνωση της MIG με την μετοχή της εταιρείας αλλά και του Υγεία να καταγράφουν άνοδο που έφθασε και το 8%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Marfin Investment Group η προσφορά της Hellenic Healthcare για το σύνολο των μετοχών του Υγεία που κατέχει (το 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου) ανέρχεται στο ποσό των 0,92 ευρώ ανά μετοχή ( η οποία έκλεισε την Παρασκευή στα 0,84 ευρώ). Βάσει αυτής της προσφοράς, η CVC αποτιμά το 100% του Υγεία στα 281,27 εκατ. ευρώ.

Ακόμη βάσει της προσφοράς η MIG έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην Hellenic Healthcare.

Το αν η προσφορά θα γίνει αποδεχτή θα το γνωρίζουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου όπου θα λήξει και η περίοδο αποκλειστικότητας που έχει δώσει η MIG.

Στην περίπτωση που τελικά υπάρξει συμφωνία, η CVC Capital Partners και τα funds της που ελέγχουν την Hellenic Healthcare θα ελέγχουν τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η πρώτη εξαγορά έγινε τον Απρίλιο του 2017 με το Metropolitan και ακολούθησε η εξαγορά του Ιασώ General, η οποία ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά της CVC έρχεται μετά από την προσπάθεια του ομίλου Αποστόπουλου (Ιατρικό Αθηνών) να αγοράσει μέσω δημόσιας προσφοράς το 30% περίπου του Υγεία που δεν κατέχει η MIG, χωρίς επιτυχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider