Wall Street: Μεταβλητότητα και «κόκκινο» 3x3 για S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεταβλητότητα και «κόκκινο» 3x3 για S&P 500
Άλμα 5% για την Tesla - «Κατρακύλα» 10% για τη Frontier.

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, έπειτα από αρκετές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων. Οι επενδυτές φάνηκε να «ξεφορτώνονται» τα risk assets εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, με την πολύ έκθεση για τις μισθοδοσίες να αναμένεται την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,54% ή 219,22 μονάδες στις 40.755 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 διολίσθησε 0,30% στις 5.503 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 17.127 μονάδες.

Στο ταμπλό, άλμα σχεδόν 5% κατέγραψε η μετοχή της Tesla αφού η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει το λογισμικό αυτοοδήγησης στην Ευρώπη και την Κίνα στις αρχές του επόμενου έτους.

Η μετοχή της Frontier κατρακύλησε σχεδόν 10% αφού η Verizon δήλωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία σε ένα deal 20 δισ. δολαρίων αποτιμώντας την κάτω από το κλείσιμο της Τετάρτης.

Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ήρθαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη δεν έδωσαν ξεκάθαρη εικόνα για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εταιρείες προσέλαβαν μόλις 99.000 εργαζομένους τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία μισθοδοσίας ADP, καθιστώντας τον μήνα τον πιο αδύναμο για την αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021, μια ακόμη ένδειξη της ραγδαίας υποχώρησης της δυναμικής της αγοράς εργασίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει κέρδη 140.000. Το Ιούλιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι προσλήψεις ήταν 111.000, όπως αναφέρει το MarketWatch.

«Η καθοδική ολίσθηση της αγοράς εργασίας μας οδήγησε σε πιο αργές από το κανονικό προσλήψεις μετά από δύο χρόνια μεγάλης ανάπτυξης», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

Από την άλλη, χαμηλό εβδομάδων άγγιξε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αφού μειώθηκαν ελαφρά στις 227.000, ενισχύοντας την άποψη ότι οι εταιρείες διστάζουν να απολύσουν εργαζομένους ακόμη και όταν περιορίζουν τις νέες προσλήψεις.

Οι νέες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 5.000 τις επτά ημέρες που έληξαν στις 31 Αυγούστου από 232.000 την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, όπως σημειώνει το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μόλις 99.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο - Σε χαμηλό 8 εβδομάδων οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Απώλειες για το πετρέλαιο - Κοντά στα 69 δολάρια το WTI

gazzetta
gazzetta reader insider insider