ΗΠΑ: Μόλις 99.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο - Σε χαμηλό 8 εβδομάδων οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μόλις 99.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο - Σε χαμηλό 8 εβδομάδων οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
O πιο αδύναμος μήνας για την αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021

Μόλις 99.000 εργαζομένους προσέλαβαν οι αμερικανικές εταιρείες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία μισθοδοσίας ADP, καθιστώντας τον μήνα τον πιο αδύναμο για την αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021, μια ακόμη ένδειξη της ραγδαίας υποχώρησης της δυναμικής της αγοράς εργασίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει κέρδη 140.000. Το Ιούλιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι προσλήψεις ήταν 111.000, όπως αναφέρει το MarketWatch.

«Η καθοδική ολίσθηση της αγοράς εργασίας μας οδήγησε σε πιο αργές από το κανονικό προσλήψεις μετά από δύο χρόνια μεγάλης ανάπτυξης», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

Επίσης, η εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas ανέφερε την Πέμπτη ότι αυτός ήταν ο χειρότερος Αύγουστος για απολύσεις από το 2009 και ο πιο αργός χρόνος για προσλήψεις από την εταιρεία, από τότε που άρχισε να παρακολουθεί τη μέτρηση το 2005.

Ωστόσο, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι ενώ οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, λίγοι τομείς ανέφεραν πραγματικές απώλειες θέσεων εργασίας. Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 16.000, η ​​μεταποίηση έχασε 8.000 και οι υπηρεσίες πληροφοριών μειώθηκαν κατά 4.000.

Σχεδόν κάθε δείκτης, εκτός από τις απολύσεις, δείχνει ότι η αγορά εργασίας είναι πολύ πιο αδύναμη τώρα από ό,τι ήταν μόλις την περασμένη άνοιξη. Οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί απότομα, οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί, το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να βρουν δουλειά. Μια πιο ήπια αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του πληθωρισμού, οδήγησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε πορεία μείωσης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της σε δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι ενώ οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, μόνο λίγοι τομείς ανέφεραν πραγματικές απώλειες θέσεων εργασίας. Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 16.000, η ​​μεταποίηση έχασε 8.000 και οι υπηρεσίες πληροφοριών μειώθηκαν κατά 4.000.

Σε χαμηλό 8 εβδομάδων οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Άγγιξε το χαμηλό οκτώ εβδομάδων ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αφού μειώθηκαν ελαφρά στις 227.000, ενισχύοντας την άποψη ότι οι εταιρείες διστάζουν να απολύσουν εργαζομένους ακόμη και όταν περιορίζουν τις νέες προσλήψεις.

Οι νέες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 5.000 τις επτά ημέρες που έληξαν στις 31 Αυγούστου από 232.000 την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, όπως σημειώνει το MarketWatch.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα θα έφταναν τις 225.000 συνολικά, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 22.000 σε 1,84 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Mάχη στήθος με στήθος σε τρεις πολιτείες «κλειδία» για Τραμπ - Χάρις

FT: Συμφωνία ΗΠΑ, Βρετανίας, ΕΕ για τις προδιαγραφές της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριάμισι ετών οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider