Η Χαλυβουργική συνεχίζει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Χαλυβουργική συνεχίζει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων

Συνεχίζει η διαθεσιμότητα των εργαζομένων της Χαλυβουργικής η οποία θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιουλίου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει και το δεύτερο γκρουπ.

Είναι η 5η φορά μέσα σε 5 χρόνια βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν το Πάσχα στους εργαζόμενους η διοίκηση της Χαλυβουργικής, θα βγουν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ (6 εβδομάδων, 7 εβδομάδων και 13 εβδομάδων).

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η οικογένεια του κ. Κ. Αγγελόπουλου επένδυσε 250 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από ίδια κεφάλαια και δανεισμό για να εκσυγχρονίσει και να επαναλειτουργήσει την ιστορική βιομηχανία καθιστώντας την άμεσα ανταγωνιστική και με παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατ. τόνων χαλυβουργικών προϊόντων. Στην εταιρεία είχαν βρει δουλειά 650 εργαζόμενοι.

Όμως μετά ήρθε η κρίση και η ζήτηση χαλουβουργικών προϊόντων το 2013 υποχώρησε στους 300.000 τόνους από 2,1 εκατ τόνους το 2009.

Σήμερα η Χαλυβουργική όπως και οι άλλες μεγάλες του κλάδου (Χαλυβουργία κλπ), περνούν δύσκολες ώρες, καταγράφοντας συσσωρευτικές ζημιές που ξεπερνούν τα 800 εκατ ευρώ.

Κορυφώνεται η κόντρα των μετόχων για το μάνατζμεντ

Στις δικαστικές αίθουσες έχει οδηγηθεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Στο επίκεντρο ο πατριάρχης της οικογένειας Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα δύο παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, οι οποίοι είναι γνωστοί λόγω της αναμείξης τους στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωνσταντίνου.

Η δικαστική συμπαράσταση είναι υποβάλλεται όταν ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider