Μαρινάκης: Λιγότερες από 1 στις 1.000 επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν 6ήμερη εργασία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μαρινάκης: Λιγότερες από 1 στις 1.000 επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν 6ήμερη εργασία
Oι ελληνικές θέσεις γίνονται ευρωπαϊκές θέσεις με την επανεκλογή της κ. φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Oι ελληνικές θέσεις γίνονται ευρωπαϊκές θέσεις με την επανεκλογή της κ. φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μετά την επανεκλογή της μίλησε για την ευρωπαϊκή άμυνα όπως ακριβώς το διατύπωσε ο πρωθυπουργός. Μίλησε για το ζήτημα της στέγης, το μεταναστευτικό, είναι μια καλή εξέλιξη για τη χώρα και μια δικαίωση μιας στρατηγικής, όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης. Έτσι αλλάζουν τα πράγματα, με μια σοβαρή πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον δρόμο μας τον έδειξε η προηγούμενη πενταετία που αντιμετωπίστηκαν πολύ μεγάλες κρίσεις, και η Ελλάδα κάθεται πια στο τραπέζι των λύσεων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την «6ημερη εργασία» στην οποία αναφέρθηκε σε βίντεο ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για ανακύκλωση ψεμάτων. Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι λιγότερες από 1 στις 1.000 επιχειρήσεις στη χώρα έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της έξτρα βάρδιας, οπότε τα περί 6ης εργασίας στην Ελλάδα είναι παραπλανητικός και απολύτως ψευδής. Είναι λιγότερο από το 2,5% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Στις 1.200 αιτήσεις οι 900 απορρίφθηκαν δε, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία λέει ότι η ακρίβεια είναι ενδημικό φαινόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει πει ότι η ακρίβεια είναι 80% εισαγόμενη και 20% έχει αιτίες ενδογενείς. Ανέφερε επίσης ότι η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία της περιόδου 2009 - 2011 και κάνει μια προβολή του 2009 στο σήμερα, με βάση κάποια μοντέλα.

«Λέει μάλιστα, ότι η κατάσταση σε σχέση με το 2009-2011, δηλαδή η ψαλίδα σε σχέση με την Ευρώπη, έχει μειωθεί, αλλά παραμένει σημαντική. Οι πολιτικές που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση και λόγω της πληθωριστικής κρίσης, σε αυτά τα ερωτήματα απαντάνε, αλλά κανείς δεν είπε ότι όλα αυτά θα απαντηθούν από την μια μέρα στην άλλη. Ότι θα εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε μία υπηρεσία ελέγχου, εγώ δεν σας λέω να βάλουμε πρόστιμο ντε και καλά, αλλά να κάνουμε πρώτα ένα έλεγχο, βρε παιδιά. Δηλαδή κάθε καλοκαίρι βγάζετε πάρα πολλά ρεπορτάζ για πλασματικές επιπτώσεις. Η πρώτη φορά που αυτό αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα ουσιαστικά ήταν πριν από 3 χρόνια και πλέον στελεχώνεται όλο και περισσότερο. Το γεγονός ότι έγιναν παρεμβάσεις οι οποίες αποδίδουν, προφανώς ακόμα οι πολίτες περιμένουν μειώσεις τιμών δεν τις έχουν δει. Δειλά - δειλά φαίνονται σε κάποια προϊόντα, στόχος είναι σε όλο και περισσότερα, όμως η απαγόρευση προωθητικών ενεργειών αν υπάρχουν ανατιμήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο και συνεχίζει να εφαρμόζει η νέα του ηγεσία, απέδωσαν και βέβαια θα σας πω και κάτι. Το πρόβλημα στην Ελλάδα, το πρόβλημα της ακρίβειας και λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την πληθωριστική κρίση είναι πιο έντονο γιατί; Λόγω του προβλήματος με το διαθέσιμο εισόδημα, σε αυτό προσπαθούμε να απαντήσουμε πρωτίστως», τόνισε.

Για τους μισθούς επανέλαβε ότι στόχος είναι ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ και επισήμανε πως έχουν δημιουργηθεί 400.000 θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση λαμβάνει κυρίως μόνιμα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, όπως οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, το ξεπάγωμα των τριετιών νωρίτερα και μια σειρά από μειώσεις φόρων.

«Δεν είναι λίγες. Χρειάζονται περισσότερες και θα υπάρξουν. Και όλα αυτά δεν θα υποχωρήσουν μαζί με τις κρίσεις. Θα μείνουν», υπογράμμισε.

Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν παριστάνει τον θαυματοποιό, γίνονται όμως κινήσεις όπως το μεταφορικό ισοδύναμο και πακέτα για τριτέκνους και πολύτεκνους, και παρέπεμψε και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι όπου δεν τηρείται ο νόμος.

Για το γεγονός ότι «έπεσαν» παγκοσμίως τα συστήματα σε τράπεζες, ΜΜΕ και αεροπορικές εταιρείες, διευκρίνισε ότι «δεν νομίζω ότι το περιστατικό αυτό έχει σχέση με την επίθεση στο κτηματολόγιο»

Σε ό,τι αφορά την κυβερνοεπίθεση το κτηματολόγιο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακολουθείται πρωτόκολλο σταδιακής επαναφοράς του συνόλου του συστήματος, είναι εν εξελίξει η διαδικασία, και θα έχουμε επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Η παρέμβαση στο ρεύμα έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο - Ουρανοκατέβατα κέρδη στους παρόχους

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Λογικές οι προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια

Μιούλερ (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να δεσμευτούμε εκ των προτέρων για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider