H Motor Oil επενδύει στη σύνδεση με τον σιδηρόδρομο  

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Motor Oil επενδύει στη σύνδεση με τον σιδηρόδρομο  

Στη σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής των Αγίων Θεοδώρων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο προχωρά ο ΟΣΕ σε συνεργασία με τη Motor Oil, η οποία θα συμμετάσχει στην χρηματοδότηση τόσο των μελετών όσο και της κατασκευής του έργου με προϋπολογισμό περί τα 12 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Motor Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συμφωνίας στο υπουργείο Υποδομών η εταιρεία την έχει προτείνει εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η γραμμή περίπου 10 χιλιομέτρων που θα κατασκευαστεί θα συνδέει το διυλιστήριο με τον ισθμό της Κορίνθου και στη συνέχεια με το βασικό σιδηροδρομικό άξονα. Πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστούν και τέσσερις αγωγοί καυσίμων και δύο αγωγοί οπτικών ινών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και του ελληνικού δημοσίου.

Η σύνδεση θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο. Παράλληλα προετοιμάζεται παρόμοια πρωτοβουλία και για τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης το μοντέλο συνεργασιών του ΟΣΕ με επιχειρήσεις για την σύνδεση τους με το σιδηροδρομικό δίκτυο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες κινήσεις.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα με στόχο την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας πως μεταξύ άλλων δημιουργείται και ειδική υπηρεσία μιας στάσης για όσες εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο.

«Βασική μας αρχή είναι τα έργα υποδομών να εντάσσονται στην υπηρεσία των παραγωγικών δυνάμεων και των κοινωνικών αναγκών», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider